Timber kijkt uit naar kwartfinale beker: "Het is erop of eronder"

28 februari 2023, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Jurriën Timber is er geen sprake van onderschatting in aanloop naar de kwartfinale van de KNVB-beker. Aankomende donderdag neemt de verdediger van Ajax het op tegen De Graafschap voor een plek in de halve finale. Hoewel de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie geen probleem zou morgen vormen, is Timber zich wel degelijk bewust van de kwaliteiten van de tegenstander, zo geeft hij aan bij Ajax TV.

"Ik heb toevallig laatst de samenvatting gezien van de wedstrijd tegen Jong Ajax, toen Jong Ajax twee keer rood kreeg", begint Timber. "Het gaat niet makkelijk worden voor ons, ook omdat het een uitwedstrijd is', vervolgde de verdediger van Ajax. 'Verder kan ik nog niet veel zeggen over De Graafschap. Je moet sowieso waken voor onderschatting tegen een KKD-ploeg. Ik heb veel in de KKD gespeeld en dat is niet makkelijk. We moeten er volledig gefocust ingaan", is de verdediger duidelijk.

Timber ziet ook er verbetering in het spel van Ajax zit in de afgelopen weken, maar dat de ploeg van John Heitinga nog altijd te wisselvallig is. "Qua resultaten gaat het in de Eredivisie wel goed. Helaas liggen we eruit in Europa, maar in de competitie zetten we zeker stappen. Soms met goed voetbal, soms niet. De punten stromen binnen en dat moeten we volhouden. Daardoor komt het vertrouwen terug. In de beker zal het erop of eronder zijn."

Nederlandse dubbel als doel

Door sommige Ajax-supporters wordt het midweekse duel op De Vijverberg als een 'tussendoortje' gezien, maar Timber is zich bewust van het belang van de wedstrijd. "Nog drie wedstrijden tot we de beker kunnen pakken. Het is een heel belangrijke wedstrijd en zou mooi zijn om een plek in de halve finale te pakken. De beker is gewoon een prijs en elke prijs die we kunnen pakken, willen we pakken", besluit hij.

Lees ook: Trauma voor Ajax-supporters: het dramatische verleden op De Vijverberg

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen