Daar is 'ie weer: Wijnaldum na 290 dagen terug in de basis bij AS Roma

28 februari 2023, 18:18

Georginio Wijnaldum (32) staat dinsdagavond in de basis bij AS Roma in de uitwedstrijd bij Cremonese. De Nederlandse middenvelder was langdurig afwezig vanwege een gebroken scheenbeen, maar maakte de afgelopen weken al sporadisch minuten en is nu fit genoeg voor een volle wedstrijd. Hij vormt het centrale blok op het middenveld samen met Bryan Cristante.

Nadat Wijnaldum bijna een jaar geleden overkwam van Paris Saint-Germain, brak hij op 14 augustus zijn scheenbeen. De afgelopen maanden heeft de oud-middenvelder van oner meer PSV en Liverpool gewerkt aan zijn herstel en op 11 februari kwam 'Gini' als invaller voor het eerst binnen de lijnen. Na drie invalbeurten heeft trainer José Mourinho nu een basisplaats voor hem ingeruimd.

Voor bondscoach Ronald Koeman is de terugkeer van Wijnaldum goed nieuws. Gedurende zijn vorige termijn als coach van Oranje was de middenvelder van enorme waarde voor het elftal van Koeman, waarna hij als trainer van FC Barcelona ook een poging waagde om Wijnaldum binnen te halen. De geboren Rotterdammer koos toen echter voor een overstap naar PSG vanwege financiële overwegingen, waar hij uiteindelijk geen vaste basisplaats wist te veroveren.

Voor Roma is de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Serie A van cruciaal belang in de strijd om de Champions-League plaatsen. Momenteel bezet de ploeg van Mourinho de vijfde plaats in de Italiaanse competitie, met een achterstand van één punt op rivaal Lazio, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Om 18.30 wordt er afgetrapt in het Giovanni Zini Stadium.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen