'Koeman onder de indruk van Feyenoorder en belt naar Rotterdam'

28 februari 2023, 08:21

Naast Quilindschy Hartman heeft vermoedelijk ook Lutsharel Geertruida een belletje gekregen van bondscoach Ronald Koeman. Beide verdedigers zijn dit seizoen onbetwist basisspeler en wekelijks belangrijk bij de Rotterdammers, en dat is in Zeist niet onopgemerkt gebleven.

Koeman begint eind maart aan zijn tweede periode als bondscoach met de EK-kwalificatieduels tegen Frankrijk (in Parijs) en Gibraltar (in De Kuip). Volgens 1908.nl zou Geertruida gebeld zijn door de keuzeheer en lijkt een plek in de voorselectie in het verschiet te liggen. Komende vrijdag wordt de voorselectie van Oranje bekendgemaakt en wordt duidelijk of de Feyenoorders hoop mogen houden op een plek in de definitieve selectie.

De concurrentie voor Geertruida is groot, al helemaal voor de centrale verdedigerpositie. Daar kan de verdediger de strijd aangaan met Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Nathan Aké en Matthijs de Ligt. Geertruida zou eventueel ook als rechtsback kunnen spelen en op die positie lijken de kansen op speeltijd ook groter. Normaal gesproken is Denzel Dumfries namelijk een vaste waarde, maar die is tegen Frankrijk nog geschorst door de rode kaart die hij tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK na afloop van het duel kreeg.

Lees ook: 'Koeman raakt onder de indruk en neemt contact op met Feyenoord-sensatie'

Na het wegvallen van Gernot Trauner heeft Geertruida zijn plaats centraal achterin geclaimd en dat doet de opgeleide Feyenoorder meer dan naar behoren. De speler krijgt veel lof van analisten en er werd zelfs openlijk getwijfeld of de inmiddels herstelde Trauner direct weer terug in het elftal zou moeten komen. Afgelopen weekend zat Trauner tegen Fortuna Sittard voor het eerst weer bij de selectie. De Oostenrijker viel vlak voor tijd in voor Mats Wieffer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen