'Feyenoord komt met hartverwarmend idee voor thuisduel met Shakhtar'

28 februari 2023, 00:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord broedt op een hartverwarend idee in aanloop naar de thuiswedstrijd in de achtste finale van de Europa League. De Rotterdammers spelen op 16 maart de return tegen Shakhtar Donetsk en willen van de gelegenheid gebruik maken om vluchtelingen uit Oekraïne uit te nodigen. Het idee is om de vluchtelingen toegang te geven tot de noordzijde van De Kuip.

Door sancties van de UEFA mag Feyenoord zijn eigen fans niet toelaten op dat gedeelte van het stadion. Dat is de straf na de ongeregeldheden tijdens verschillende Europese wedstrijden. Na de loting tegen het Oekraïense Shakthar ziet de koploper van de Eredivisie kans om zich maatschappelijk in te zetten.

Voor alle overige supporters van Feyenoord zal deze zijde in ieder geval gesloten blijven. Of de Oekraïense vluchtelingen wel toegang zullen krijgen, hangt af van de UEFA. Eerder ging de voetbalbond akkoord met verzoeken om alleen kinderen bij te laten wonen bij een wedstrijd. Later zal meer duidelijkheid komen over het voorstel van de Rotterdammers.

Beslissingsduel

Op donderdag 16 maart ontvangt Feyenoord Shakhtar in de beslissende wedstrijd om een plekje in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg uit Rotterdam-Zuid is als enige Nederlandse team overgebleven in het toernooi. Om 18.45 wordt er afgetrapt in De Kuip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Serieus goede actie. Ook fij als we dan rekening houden met waar ze vandaan komen en kappen met vuurwerk. Scheelt ook een hoop boetes. Dat geld kunnen we weer gebruiken voor een nieuwe Wieffer.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook niet zingen we zullen ze ... ,ze zullen wat beleven Trouwens zaterdag ook niet 😉

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja lijkt me een goed plan dit

Tommie010
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag ik er dan ook in ? Vluchteling uit eigen land ....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen