Labyad koos voor Utrecht, maar kon ook naar 'hele leuke competitie'

27 februari 2023, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad kon deze winter kiezen voor twee clubs in de Italiaanse zon, maar de middenvelder koos FC Utrecht boven het Italiaanse plaatje. De oud-Ajacied had wel oren naar een avontuur in het buitenland, maar Utrecht wist de speler toch in te lijven voor een terugkeer.

Voor Labyad was er genoeg interesse en daarom had de Marokkaan ook de keuze om de stap naar Italië te maken. "Dat is ook een hele leuke competitie, maar ik heb nu voor een vertrouwde omgeving gekozen", vertelt Labyad tegenover RTV Utrecht. "Het was ontzettend moeilijk. Als voetballer wil je dingen beleven, bijvoorbeeld een nieuwe cultuur. Het vertrouwen dat ze hier in mij hebben en ik in hun heeft de doorslag gegeven."

Vrijdag kon nog Labyad nog niet meedoen, hij was nog niet wedstrijdfit. Maar voor de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg lijkt er een plekje in de selectie vrij te komen voor de middenvelder. Een lange periode met een blessure lijkt dan voorbij te zijn. "Toen ik voor het eerst weer een partijspel mocht meedoen voelde ik mij weer een klein kind. Ik kijk nu uit naar de eerste minuten in een vol stadion", geeft Labyad vrolijk aan.

Lees ook: Utrecht wint onvriendelijk duel bij Sparta na hoofdrol scheids en VAR

Er is wel sprake van een bewijsdrang, maar deze vooral op zichzelf gericht. "Ik heb geen bewijsdrang richting Ajax, maar vooral richting mijzelf", zegt de Utrechter. "Na zo'n blessure wil je weer voetballen. Ik wil mijzelf weer laten zien. Daar werk ik naar toe en dat gaat zeker goedkomen." Labyad speelde al eerder bij FC Utrecht, maar ook bij Ajax, PSV, Sporting Lissabon, Vitesse en Fulham. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen