Mbappé (24) geeft masterclass met Messi en is nu al PSG-topscorer aller tijden

26 februari 2023, 22:35

Paris Saint-Germain heeft zondagavond aan het vertrouwen gewerkt. Olympique Marseille had de spanning in de titelstrijd graag willen terugbrengen, maar kwam er op eigen veld totaal niet aan te pas. Een geniale Kylian Mbappé en Lionel Messi dirigeerden de Parijzenaren naar een 0-3 zege. Mbappé is nu zelfs gedeeld topscorer aller tijden van PSG. 

Zo overtuigend als PSG zondagavond voor de dag kwam, was het de afgelopen weken zeker niet. De Parijse sterrenformatie was slecht uit de winterstop gekomen. Ze verloor in de competitie van Rennes en AS Monaco, werd in de Coupe de France uitgeschakeld door Olympique Marseille en moet in de Champions League alle zeilen bijzetten om vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. Maar in het hol van de leeuw toonde PSG eindelijk weer eens waartoe het in staat kan zijn.

En dat gold vooral voor Messi en Mbappé. De twee sterren moesten het doen zonder hun kompaan Neymar, die vorige week zwaar geblesseerd raakte in de thuiswedstrijd tegen OGC Nice. Maar het gemis van Neymar woog niet zwaar in Marseille. Integendeel zelfs. Mbappé startte na 25 minuten de brommer op en werd door Messi op zijn wenken bediend: 0-1. Een paar minuten later zette Mbappé het opnieuw op een lopen. Ditmaal werd hij gelanceerd door Nuno Mendes en stelde hij met een geweldige pass Messi in staat de 0-2 te maken.

Zie ook: Messi maakt doelpunt nummer 700

Begin deze maand eindigde Le Classique nog in een 2-1 zege voor Olympique Marseille. Maar toen ontbrak Mbappé bij PSG. De Franse ster was misschien wel de grootste reden waarom de nummer twee van de Ligue 1 in eigen huis niets in te brengen had tegen haar rivaal. Na een leep balletje, wat Messi in zijn FC Barcelona-periode bijna wekelijks deed, nam Mbappé het leer in één keer op de slof: 0-3. Het was voor Mbappé doelpunt 200 in het shirt van PSG. Daarmee evenaart hij Edinson Cavani als clubtopscorer aller tijden. De Uruguayaan had daar wel 54 wedstrijden meer voor nodig.

Met de 0-3 na 55 minuten was de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium beslist. Marseille was nog wel dicht bij een eretreffer, maar Gianluigi Donnarumma hield zijn doel schoon. PSG voetbalde frank en vrij naar het eindsignaal. Wie dacht dat de Franse titelstrijd er een stuk spannender op zou gaan worden, kwam bedrogen uit. Dankzij de zege in Marseille heeft PSG acht punten meer dan de eerste achtervolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen