Cocu niet eens met arbitrage: "Die eerste goal knaagt aan me"

26 februari 2023, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse-trainer Phillip Cocu kan zich niet vinden in de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten om de gelijkmaker van Davy Klaassen goed te keuren. Klaassen stond bij een vrije trap van Dusan Tadic in buitenspelpositie, maar omdat hij de bal via Vitesse-verdediger Nicolas Isimat-Mirin voor zijn voeten kreeg, bleef de 1-1 staan.

Cocu verscheen na afloop van de ontmoeting tussen Vitesse en Ajax met een teleurgesteld gevoel voor de camera van de NOS. Hoewel de Arnhemmers in eigen huis uitstekend tegenstand boden aan de nummer twee van de Eredivisie, kwam de 1-2 nederlaag hard aan bij trainer Cocu. Door de tweede verliespartij op rij blijft Vitesse dertiende, met slechts vijf punten meer dan nummer zestien FC Emmen.

Maar de positie op de ranglijst is niet wat Cocu het meest dwarszit. "Hetgeen wat aan me knaagt is die eerste goal van Ajax, want in mijn ogen is dat buitenspel. Ajax haalde daar voordeel uit een buitenspelsituatie. Dat was wel even slikken voor ons", zei de oefenmeester na afloop. Het had er heel even van weg dat de VAR een streep zou zetten door de Amsterdamse gelijkmaker, maar die concludeerde dat er door de kopbal van Isimat-Mirin een nieuwe situatie was ontstaan.

Daardoor was het binnen de kortste keren weer gelijk in Arnhem. Vitesse hield in het eerste half uur eenvoudig stand tegen Ajax en opende na dertig minuten via een rake kopbal van Marco van Ginkel zelfs de score. "Ik denk dat we er echt een wedstrijd van gemaakt hebben. We komen goed op voorsprong, maar dan valt de gelijkmaker te snel. Dat houdt Ajax in de wedstrijd. Ik weet zeker dat als we de rust hadden gehaald met een voorsprong, dat zij onrustig zouden worden", aldus Cocu.

De gelijkmaker van Klaassen was ongelukkig, de 1-2 van Edson Álvarez slecht verdedigd, vindt ook Cocu. "Die tweede goal is veel kwalijker vanuit onze situatie. We staan georganiseerd, iedereen heeft zijn dekkers. In dit geval was het Sondre (Tronstad, red.) die moest dekken. Er is altijd wel een mandekker bij ons, maar hij liet zich verrassen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is gewoon 100% zuiver, maargoed, ik zou ook zo reageren als je verliest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen