Bayern heeft slechts kwartier nodig voor dikke zege op Ajax-beul

26 februari 2023, 19:20

Bayern München heeft zondagavond gedaan wat Ajax in de Europa League niet lukte: afrekenen met 1. FC Union Berlin. De stuntploeg uit Berlijn verscheen met veel zelfvertrouwen aan de aftrap in München, maar werd in de eerste helft volledig onder de voet gelopen. De 3-0 ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Union Berlin was op een roze wolk afgereisd naar München voor de kraker tegen Bayern. De ploeg van trainer Urs Fischer is bezig aan een geweldig seizoen. Niet alleen had ze voorafgaand aan de topper in München evenveel punten als de recordkampioen. Ook verzekerde ze zich afgelopen donderdag nog ten koste van Ajax van een plek bij de laatste zestien in de Europa League. Union Berlin hoopte een droomweek vanavond te completeren met een zege in de Allianz Arena.

Maar de hoofdstedelingen komen van een koude kermis thuis. Bayern München had na de 3-2 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach van vorige week nog wat recht te zetten en dat was merkbaar op het veld. Het eerste half uur kwam Union Berlin, ondanks meerdere kansen voor Bayern München, nog goed door. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft bezweken de bezoekers alsnog onder de gigantische druk. Bayern München deed vlot zaken en sloeg binnen amper vijftien minuten drie keer toe. Na de openingstreffer van Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde Kingsley Coman de score, waarna Jamial Musiala voor een nóg ruimere en comfortabele ruststand zorgde.

Bayern München, waar Matthijs de Ligt de enige Nederlander was met een basisplaats, liet in de tweede helft het gaspedaal wat los. Union Berlin slaagde er echter niet meer in om er nog een wedstrijd van te maken. De hoofdstedelingen moesten hun geliefde defensieve strategie loslaten, maar tegen Bayern München is dat natuurlijk niet zonder risico. De thuisploeg kreeg in de tweede helft nog wel wat mogelijkheden om verder uit te lopen, maar er werd niet meer gescoord. De Beierse aanhang had desondanks nog wel reden tot juichen: Sadio Mané maakte zijn rentree. De Senegalees raakte begin november geblesseerd, waardoor hij onder meer het WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan.

Dankzij de 3-0 overwinning op Union Berlin gaat Bayern München samen met Borussia Dortmund aan kop in de Bundesliga. Borussia Dortmund won zaterdag met 1-0 bij Hoffenheim. Union Berlin volgt op drie punten van de grootmachten.