Van Gaal gaf Rashford iedere donderdag een boete bij Manchester United

26 februari 2023, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcus Rashford heeft een bijzondere herinnering aan Louis van Gaal gedeeld met de buitenwereld. In een interview met Sky Sports vertelt de in bloedvorm verkerende aanvaller dat hij iedere donderdag een boete kreeg van Van Gaal in hun gezamenlijke periode bij Manchester United

Van Gaal liet Rashford in februari 2016 debuteren in de Europa League en in de Premier League; in beide debuutwedstrijden scoorde hij twee keer. Rashford was toen achttien jaar oud en moest nog naar school. Van Gaal vond het belangrijk dat Rashford zijn diploma's behaalde, maar slingerde hem tegelijkertijd wekelijks op de bon omdat hij door zijn aanwezigheid op school niet op tijd bij de trainingen kon zijn. 

Lees ookRashford onthult bijzonder verleden en looft Van Gaal én Ten Hag

"Ik zal de donderdagen nooit vergeten", vertelt Rashford. "Ik kreeg iedere donderdag een boete. Daar kon ik helemaal niets aan doen, maar zo was Van Gaal nu eenmaal. hij vertelde me dat ik mijn schoolwerk moest afronden, daar viel niet over te discussiëren. Maar ik mocht ook niet te laat komen voor de training, daar viel ook niet over te discussiëren. Ik had maar twaalf minuten om van school naar de training te komen."

Opstelling

In tegenstelling tot Van Gaal is Rashford nog altijd actief bij Manchester United, waarmee hij vier prijzen won. Zondag kan daar een vijfde bij komen in de League Cup-finale tegen Newcastle United. Rashford was een twijfelgeval voor de kraker nadat hij donderdag fysieke klachten overhield aan het Europa League-duel met FC Barcelona, maar heeft toch een basisplek.

Opstelling Manchester United: De Gea; Dalot, Varane, Martínez, Shaw; Casemiro, Fred; Antony, Bruno Fernandes, Rashford; Weghorst.

Opstelling Newcastle United: Karius; Trippier, Schär, Botman, Burn; Longstaff, Guimaraes, Joelinton; Almirón, Wilson, Saint-Maximin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen