Beoordelingen Ajax: vier onvoldoendes, Bergwijn weer dramatisch

26 februari 2023, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft het negatieve sentiment na de Europese uitschakeling van zich afgeschud en een belangrijke 1-2 zege op Vitesse geboekt. Hoewel enkele Ajacieden mentaal en fysiek de wedstrijd over de streep wisten te trekken, zal trainer John Heitinga zich lichte zorgen maken richting de kwartfinale van de KNVB beker. Meerdere Ajacieden  gaven namelijk niet thuis in de GelreDome. FCUpdate.nl zet de beoordelingen van Ajax en Vitesse op een rijtje.

Beoordelingen Vitesse: Kjell Scherpen 6; Ryan Flamingo 5, Nicolas Isimat-Mirin 5,5, Alois Oroz 5, Maximilian Wittek 5,5; Melle Meulensteen 5 (86. Romaric Yapi), Matus Bero 6, Sondre Tronstad 6 (79. Gabriel Vidovic); Million Manhoef 6, Marco van Ginkel 6,5 (79. Bartosz Bialek*), Kacper Kozlowski 5..

Beoordelingen Ajax: Gerónimo Rulli 7; Devyne Rensch 6, Jurriën Timber 6, Edson Álvarez 7, Owen Wijndal 5 (80. Jorrel Hato*); Steven Berghuis 5 (46. Calvin Bassey 5), Davy Klaassen 6, Kenneth Taylor 5,5; Mohammed Kudus 6,5, Dusan Tadic 6, Steven Bergwijn 4 (73. Brian Brobbey*).

Man of the match: Edson Álvarez

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Lees ook: Ajax herstelt zich van Europese deceptie en wint nipt van Vitesse

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weliswaar gewonnen maar het is niet om aan te zien. Ondanks dat ben ik er nog steeds van overtuigd dat het niet aan Heitinga ligt. Ik denk dat die jongen zijn uiterste best doet, maar je krijgt een niet-draaiende ploeg niet zo maar aan de gang. Het is een mentaliteitskwestie en totaal uit vorm zijn van de spelers die de kar moeten trekken. Die laten het afweten. Bergwijn zou ik na dit seizoen snel lozen. Kijken wat je er nog voor krijgt en je verlies nemen. Vandaag kom je goed weg.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet Bergwijndal als 1 speler zien, de beste linkerflank van Europa, beoordeeld met een 9.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😂

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga aanpakken die Bergwijn met zijn chagrijinige kop, als hij gewisseld wordt. Bij PSV vond ik hem al zeer matig, later bleek dat ook bij The Spurs, Ajax Ajax Ajax wat een miskoop is die Steven.

budw66
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3 punten zijn binnen. Maar daar is alles mee gezegd. Had zo weer een gelijk spel uitgerold. Veel spelers ondermaats en niet Ajax waardig. Denk dat Ajax1 een maatje te groot is voor Heitinga. Krijgt de jongens niet aan het voetballen. Weet niet waar Timber zat met zijn gedachten, overal maar niet op t voetbalveld. Wordt zwaar voor Kudus om de kar te trekken. Gaat straks weg voor 100milj +. Maken we iets goed van die 35 voor Bergafwaartswijnzak. Hopen op beter tijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen