Onderzoek wijst uit: Ajax meest sportieve ploeg in top-7 competities

26 februari 2023, 13:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax maakt van alle ploegen in de beste zeven competities van Europa de minste overtredingen. Dat blijkt uit onderzoek van het Internationale Centrum Sport Studies (CIES). Ook jong Ajax komt positief uit het onderzoek naar boven, terwijl het Manchester United van Erik ten Hag juist dramatisch blijkt te scoren. 

Ajax maakt in de Eredivisie gemiddeld namelijk slechts 8,4 overtredingen per wedstrijd. Slechts Silkeborg IF (6,4), FC Zenit (6,9), Krylia Sovetov Samara (8,2) en Jong Ajax (8,3) scoren nog beter, maar de competities van deze teams staan allemaal een stuk lager op de Coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Na Ajax scoort FC Utrecht het beste in de Eredivisie. De Domstedelingen maken gemiddeld per wedstrijd 8,6 overtredingen. Go Ahead Eagles scoort met 11,6 overtredingen per wedstrijd het slechts van alle Eredivisie-ploegen. Daarmee valt het onsportieve gedrag van Kowet echter nog reuze mee, want de Eredivisie staat met gemiddeld 19,3 overtredingen per wedstrijd gedeeld op de laatste plaats van alle competities. 

 

United meest onsportief

Manchester United komt daarentegen niet best uit het onderzoek naar boven. Op basis van de data van InSTat/WyScout is namelijk een ranking gemaakt van het aantal overtredingen gemaakt ten opzichte van het aantal overtredingen geïncasseerd. United komt hierin slecht naar boven, aangezien de ploeg van Ten Hag met een ratio van 1,49 bovenaan staat in de lijst van de top-5 competities.

Real Madrid scoort het beste op deze ranking, het team van trainer Carlo Ancelotti maakt slechts 0,68 overtredingen voor iedere vrije trap die het mee krijgt. Opvallend is ook de rol van MVV Maastricht. De Limburgers staan op het committed/suffered ratio met een score van 1,61 op de derde plaats van alle geregistreerde Europese ploegen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzinnig onderzoek want sportiviteit gaat veel verder dan alleen maar overtredingen maken op het veld natuurlijk.Het gaat ook om geen opstootjes maken, tijdrekken en klagen bij de scheidsrechter etc. En Ajax had tegen Union Berlin een opstootje met Union na de wedstrijd. ( net als de spelers van PSV met de spelers van Sevilla)

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat dus! Maar ja, ze moeten iets verzinnen om toch enige positiviteit te vinden…

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft net tegen Vitesse hun tweede overtreding gemaakt. Wat een sportieve zijn ze toch...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen