Maffia-praktijken in de Serie A: Sampdoria ontvangt varkenshoofd

26 februari 2023, 11:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

U. C. Sampdoria heeft zaterdagochtend een onaangename verrassing op de stoep van de club gevonden. De huidige nummer negentien van de Serie A kreeg op de locatie van de club een dreigement bezorgd in de vorm van een afgesneden varkenshoofd. De clubleiding wordt al langer bedreigd door woedende supporters.

Bij het hoofd, dat verpakt was in een doos, was een specifieke boodschap geschreven aan oud-president Massimo Ferrero en huidig vice-president Antonio Romei. "De volgende hoofden zullen die van jullie zijn", stond er op het briefje. Sampdoria heeft de politie ingeschakeld. In een statement heeft de club aangegeven 'woedend en verbijsterd' te zijn over de meest recente vorm van bedreiging.

De bizarre actie, die doet denken aan de beroemde film 'The Godfather', is namelijk niet de eerste keer dat de bestuurlijke leiding van Sampdoria wordt bedreigd. Vorige maand werd er al een lege kogel afgeleverd aan het hoofdkwartier van de Serie A-club, met daarin dreigementen aan Ferrero en voormalig clubeigenaar Edoardo Garrone. Ferrero nam in 2021 afscheid als voorzitter van Sampdoria, toen hij gearresteerd werd met financiële aanklachten tegen hem, ongerelateerd aan het voetbal.

De 71-jarige Italiaan heeft de woede van de supporters op zijn hals gehaald door te weigeren de club te verkopen aan nieuwe eigenaren, die volgens de fans de nodige investeringen in de club zouden kunnen doen. Momenteel bezit Sampdoria de voorlaatste plaats in de competitie, met slechts elf punten uit 23 wedstrijden. In het verleden hebben ook andere Italiaanse clubs vergelijkbare bedreigingen ontvangen. Zo werd de sportieve directeur van Palermo in 2006 verrast met een geitenhoofd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen