"Dat Lodewijks mijn naam noemt bij Oranje, is een extra motivatie"

26 februari 2023, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Bart Verbruggen is het Nederlands elftal veranderd van een droom naar een doel. De twintigjarige keeper is uitgegroeid tot eerste keus onder de lat bij Anderlecht en was donderdag van grote waarde voor zijn club, door drie strafschoppen te stoppen in de penaltyreeks tegen Ludogorets in de Europa League.

De naam van Verbruggen wordt steeds vaker in verband gebracht met het Nederlands elftal. Zo liet keeperstrainer Patrick Lodewijks zijn naam onlangs vallen in gesprek met ESPN. "Bij Anderlecht speelt nu bijvoorbeeld Bart Verbruggen, een jonge keeper die de kans krijgt. Dat is heel mooi", zei Lodewijks. Uiteraard heeft Verbruggen die uitspraken ook meegekregen.

"Dat was een extra motivatie voor me", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik ben er nog lang niet, maar toen ik mijn naam uit zijn mond hoorde, was dat wel een teken dat ik in de goede richting aan het gaan ben. Dat het Nederlands elftal van droom in doel verandert."

Ronald Koeman maakt eerdaags zijn voorselectie bekend voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Mogelijk zit Justin Bijlow daar vanwege zijn polsblessure niet bij. Bovendien is Remko Pasveer zijn basisplek bij Ajax kwijtgeraakt, waardoor het de vraag is of hij nog in aanmerking komt. 

Er is in ieder geval veel concurrentie, weet Verbruggen. "Ik zou het fantastisch vinden om mee te mogen strijden. Als de oproep komt, ben ik er klaar voor. Niet dat ik er echt al mee bezig ben, hoor. In juni als eerste keeper naar het EK met Jong Oranje, daar focus ik me vooral op."

Eerder deze week tipte Mario Been nog Nick Olij als nieuwe keeper bij Oranje. Lees daar in dit artikel meer over. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen