Rashford onthult bijzonder verleden en looft Van Gaal én Ten Hag

25 februari 2023, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcus Rashford is bij Manchester United bezig aan het beste seizoen in zijn loopbaan. De 25-jarige Engelsman scoort als een tierelier voor de ploeg van Erik ten Hag. Het had echter weinig gescheeld of hij was nooit op de radar van de topclub verschenen. 

In een interview met Sky Sports onthult Rashord namelijk dat hij in zijn jonge jaren actief was als keeper. Als kind was zijn favoriete Manchester United-speler dan ook niet Cristiano Ronaldo of Wayne Rooney, maar doelman Tim Howard. "Maar mijn team won elke week en ik verveelde me op doel. Daarom besloot ik het een jaar als veldspeler te gaan proberen", legt de spits uit. "En juist in dat jaar heeft United me gescout."

In 2005 trad Rashford uiteindelijk als veldspeler toe tot de jeugdopleiding van de club die hij nog altijd vertegenwoordigt. Onder Louis van Gaal maakte hij als achttienjarige zijn debuut in het eerste elftal. "Soms voel je je een nummer als je als jonge speler bij het eerste komt, maar dat was onder Van Gaal nooit het geval", is Rashford nog altijd lovend over zijn oud-trainer. "Zijn trainingsmethodes hebben me als speler echt beter gemaakt en hij is bovendien een geweldig persoon", klinkt het. 

Ten Hag

Met Erik ten Hag heeft Rashford nu voor de tweede keer in zijn loopbaan te maken met een Nederlandse hoofdtrainer. "Op wedstrijddagen zegt hij niet zoveel. 'Je hebt 95 minuten en je hebt maar één kans nodig', is alles wat hij me voorhoudt", onthult Rashford. "Het is geweldig om een manager te hebben die zó gefocust is op de details", vervolgt de aanvaller. "Hij pusht zichzelf om de allerbeste te zijn en dat verwacht hij ook van zijn spelers." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen