Haaland schrijft na 25 wedstrijden al Manchester City-geschiedenis

25 februari 2023, 20:35

Manchester City heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de strijd om de Engelse landstitel. De nummer twee van de Premier League won met 1-4 van Bournemouth. Erling Haaland, wiens doelpuntenproductie de afgelopen weken wat stokte, was goed voor een treffer.

Haaland was na veertien minuten al dicht bij een treffer, maar stuitte van dichtbij op de lat. In de rebound was het vervolgens raak voor Julian Álvarez. Haaland scoorde niet veel later alsnog, nadat hij de bal van dichtbij voor het intikken had. Phil Foden maakte er op slag van rust 0-3 van na een beroerde breedtepass van Philip Billing.

Een knal van Álvarez werd kort na de pauze van richting veranderd door Charlie Mepham, die op de doellijn een poging deed om de bal weg te krijgen maar in plaats daarvan een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Acht minuten voor tijd deed Jeffersom Lerma iets terug en bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Door de zege van Manchester City is het gat met koploper Arsenal weer twee punten. Eerder op de zaterdag won de titelconcurrent met 0-1 van Leicester City. Arsenal heeft behalve een voorsprong van twee punten ook nog een wedstrijd tegoed. Bournemouth blijft negentiende staan en is drie punten verwijderd van de virtueel veilige nummer zeventien Leeds United.

Record

Haaland maakte zijn 27ste doelpunt van het seizoen in de Premier League. Geen enkele andere speler van Manchester City maakte ooit zoveel doelpunten in één competitieseizoen. Het huidige seizoen is voor Manchester City pas 25 duels onderweg; Haaland heeft nog liefst 13 wedstrijden om zijn record aan te scherpen. Over alle competities bezien staat hij op 33 doelpunten in 33 wedstrijden voor The Citizens.