Bogarde rekent op debutant bij Oranje: "Hij verdient een serieuze kans"

25 februari 2023, 09:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Winstono Bogarde verwacht dat Sven Botman op korte termijn zijn debuut gaat maken als international. De 23-jarige verdediger van Newcastle United zat bij de voorselectie voor het WK, maar viel uiteindelijk af. Hij wacht nog altijd op zijn eerste minuten in Oranje.

Bogarde en Botman hebben een goede connectie: de verdediger heeft meermaals gezegd dat Bogarde, met wie hij samenwerkte bij Ajax, een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn ontwikkeling. Bogarde was de assistent van Erik ten Hag en ziet nu dat Botman zich staande houdt in 'de sterkste competitie ter wereld', terwijl hij ook al kampioen is geworden van Frankrijk met Lille OSC én ervaring heeft opgedaan in de Champions League.

"Nu staat hij met Newcastle United in de topvijf. Hij is een steunpilaar en krijgt weinig goals tegen", zegt Bogarde in gesprek met De Telegraaf. "Dan verdien je een serieuze kans bij het Nederlands elftal. En die gaat hij ook krijgen. Daar ben ik van overtuigd. Als ik hem zo bekijk, dan zie ik de focus, drive en winnaarsmentaliteit om te overleven en te winnen. Ik hoop dat hij dat in zijn hele carrière kan vasthouden."

In het artikel van De Telegraaf komt ook Luis Campos aan het woord over Botman. De voormalig directeur van Lille verwacht dat de Nederlander uiteindelijk voor een club gaat spelen die jaarlijks meedoet om de grote prijzen. " Zijn lot is voorbestemd, want het is heel moeilijk om iemand te vinden die zo sterk en effectief is op het veld én zo stabiel is in zijn privéleven. Hij heeft een ongelooflijke persoonlijkheid. Zijn ouders kunnen trots zijn." Zondag staat Botman met Newcastle United in de finale van de League Cup tegen Manchester United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Winstono Bogarde". Serieus?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen