Vitesse appte met oud-Ajacied en heeft strijdplan klaarliggen

25 februari 2023, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de uitschakeling van Ajax in de Europa League, wil ook degradatiekandidaat Vitesse de Amsterdammers pijn doen. Vitesse-trainer Phillip Cocu zat donderdagavond oplettend voor de buis toen Ajax het opnam tegen Union Berlin. De oefenmeester zag dat de Duitsers de zaken verdedigend uitstekend voor elkaar hadden. In een interview met De Gelderlander wordt er ingezoomd op het strijdplan wat Vitesse heeft verzonnen.

Uitgerekend Danilho Doekhi was donderdagavond de man die Ajax pijn deed. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax maar haalde nooit het eerste elftal. Later pikte Vitesse de mandekker op, waarna Doekhi uitgroeide tot een van de sterkhouders. In aanloop naar het duel met Ajax konden de Arnhemmers dus rekenen op hulp van de 24-jarige verdediger. "Union is voor ons een mooi voorbeeld, ja. Ik heb Doekhi wel even een appje gestuurd", vertelt Million Manhoef. "Union is ook wel een blauwdruk. Dat team staat erg goed. Ajax is kwetsbaar bij counters. Daar willen we van profiteren."

Counteren

Eerder dit seizoen verraste Vitesse Ajax door de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena op 2-2 te houden. Manhoef groeide in die wedstrijd uit tot absolute counterspecialist. Tot tweemaal toe was hij de Ajax-defensie te snel af. De jonge vleugelspeler hoopt zondag op datzelfde scenario. "Ajax zal wat scherper op me letten. Maar er zullen momenten komen", zegt Manhoef. "En dat is dan in de counter. Wij kunnen dat als team wel goed, vanuit de organisatie uitbreken", gaat hij verder.

Vitesse heeft naast het creëren van een stugge defensie en het loeren op de counter nog een andere belangrijke tactiek. Namelijk de slag op het middenveld. De nadruk ligt op het afsnijden van de aanvoerlijnen naar Dusan Tadic en Mohammed Kudus. "We hebben ons plan", vertelt Marco van Ginkel. De teruggekeerde middenvelder speelde vaker tegen Ajax en is daarmee een ervaringsdeskundige. "Ontregelen is natuurlijk ook de kunst", zegt de routinier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen