Sparta-fans misdragen zich: Kooij legt wedstrijd tijdelijk stil

24 februari 2023, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het liep vrijdagavond even uit de hand bij de Eredivisiewedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht. Het duel moest tijdelijk worden gestaakt, nadat supporters van de thuisploeg Utrecht-doelman Vasilis Barkas bekogelden. Kort daarvoor kwam Sparta met tien man te staan na een rode kaart voor aanvoerder Adil Auassar.

Tot dan was er bij een stand van 0-0 nog weinig aan de hand op Het Kasteel. In de vijftigste minuut brak echter een opstootje uit, waarbij Auassar een tik uitdeelde aan Sean Klaiber. Dit werd door scheidsrechter Joey Kooij in eerste instantie met geel afgedaan, maar na ingrijpen van de VAR kreeg hij toch een rode kaart. Dit tot ongenoegen van de thuissupporters.

Zo'n twee minuten later lieten enkelen van hen die onvrede op verkeerde manier blijken. Zij gooiden voorwerpen op het veld, waarbij ook Utrecht-doelman Barkas werd geraakt. Voor Kooij was het aanleiding om de wedstrijd te staken en de spelers naar binnen te sturen. Een kleine tien minuten later werd het duel weer hervat, met de mededeling dat deze bij een herhaling van het incident definitief gestaakt zou worden. 

De wedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht is die tussen de nummers zes en zeven van de Eredivisie. Het verschil op de ranglijst was voor aanvang van het duel slechts drie punten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien eens het volgende proberen: fans misdragen zich? Wedstrijd wordt meteen definitief afgefloten, club verliest automatisch de wedstrijd en krijgt 3 punten aftrek.

Ajo51
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar dupeer je de club ook mee. Je kan ook het desbetreffende vak leeg laten slaan. In die wetenschap denken ze de volgende keer wel beter na

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben van mening dat clubs (ik zal voor de zekerheid zeggen: álle clubs) medeschuldig zijn aan het hooligan-tuig-probleem. Omdat ze er mijns inziens te weinig / niet adequaat iets aan doen. Net zoals de regering. Dus dat een club dan ook gedupeerd wordt vind ik persoonlijk geen probleem.

Ajo51
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens maar clubs worden ook gebonden door de overheid en die wil zich er niet mee bemoeien. Haal het vak leeg zodat ze buiten het stadion lopen dan word het probleem verplaatst naar de overheid. Misschien dat er dan eens actie word ondernomen. Nu verschuilen ze zich overal achter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen