Ajax maakte enorme misser op transfermarkt: "Hij wilde dolgraag"

24 februari 2023, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 22-jarige Georgiër Khvicha Kvaratskhelia is de grote revelatie van Napoli, maar had ook zomaar het shirt van Ajax kunnen dragen. Danny Blind verkondigde onlangs nog dat hij de aanvaller had getipt en ook John van Loen bevestigde nu dat Ajax meermaals de kans heeft gehad om door te pakken. Hij spreekt van een 'grove mispeer' van de technische leiding. 

Net als Blind heeft ook Van Loen de naam van Kvaratskhelia geopperd bij toenmalig technisch directeur Marc Overmars. En zij waren zeker niet de enige. Ook voetbalmakelaar Edwin Presser, de Georgische oud-Eredivisionisten Shota Arveladse en Giorgi Gakhokidze, en Ajax-icoon Sjaak Swart zagen hem graag naar Ajax verkassen. Al helemaal omdat Kvaratskhelia op dat moment zelf ongelukkig was bij Rubin Kazan. 

"Hij wilde dolgraag naar Amsterdam", wist Van Loen te vertellen aan het Algemeen Dagblad. "Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool. Overmars zag het niet zitten. Een reden heeft hij nooit gegeven." Een mogelijke reden is de vraagprijs van zo'n vijftien miljoen euro die Rubin Kazan destijds hanteerde. Een flink prijskaartje, al vertegenwoordigt Kvaratskhelia volgens [a,https://www.footballtransfers.com/nl/spelers/khvicha-kvaratskhelia,_blank,FootballTransfers] inmiddels een marktwaarde van wel vijftig miljoen euro. 

Na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zocht Kvaratskhelia tijdelijk zijn heil bij het Georgische Dinamo Batumi, voor hij in de zomer voor 11,5 miljoen euro zijn overstap naar Napoli maakte. Bij de koploper van de Serie A staat hij inmiddels op twaalf goals en vijftien assists na 25 wedstrijden. "Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau", ziet ook Van Loen. "Hij was echt een enorme sensatie geweest in de Eredivisie. Enorm zonde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als clubs elke speler moeten gaan halen omdat oud-spelers of analisten dat zeggen dan kunnen ze wel aan de gang blijven. Wat is dat nou voor een nieuwsbericht?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gebeurd niet vaak, maar ik deel piep piep zijn visie in deze.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk deel je die, je reageert negatief op elk bericht waar Ajax in voorkomt, dus niet geheel verrassend.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja je kan beter iemand hebben die open en eerlijk is wat zijn club is ,en waar die persoon een hekel heeft . Dan van die mensen die open deuren intrappen ,en de ene keer dit zeggen en dan weer omdraaien,en met de wind mee waaien . Daarom heb ik ook zelfs meer respect voor ppms en jou ,dan andere mensen 😉

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een kletspraat ,lezen kun je schijnbaar niet koning sukkel.Ik geef ppms, dus ook de leiding bij ajax gelijk!.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax huurde liever Lucas Ariel Ocampos voor 9 miljoen. Hij speelde wel goed tegen PSV namens Sevilla.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke club gebeurd dit weleens dusja . Geen nieuws dit

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tja, Ajax is natuurlijk een bijzondere club, net als AZ en of course PSV.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn wel clubs waar tegen ik gespeeld heb . En jij !

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, dan had jij geen bal van terecht gebracht want ik met mijn voetbalkennis heb nooit van je gehoord, zeker niet van een voetballer met een niet uit te spreken naam; géétééèsbééé.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Ajax een topclub in Nederland, maar de scouts (wat een miskleunen zijn ze). Ze kopen spelers, die koste wat kost gekocht/gehuurd moeten worden, maar ze zijn miskopen: Bergwijn, dat gedoe met Ocampus, Sanchez gekocht en nu op de bank, Wijndal gekocht en nu op de bank, Coneceicao, Lucca, Grillitsch...... Ik begin Ajax oninteressant et vinden, dan maar liever naar een ploeg kijken met een klein budget en toch veel voetbalplezier geeft: AZ.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen