Potter doet opvallende onthulling over Tuchel: "Slechtste voorbereiding ooit"

24 februari 2023, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met een tiende plaats in de Premier League maakt Chelsea momenteel een rampzalig seizoen door. Vrijwel wekelijks moet manager Graham Potter in de Engelse pers toelichten waarom het maar niet wil lopen met een selectie die honderden miljoenen euro's heeft gekost. Vrijdag deed hij in zijn antwoord op die vraag een onthulling die ongetwijfeld niet goed is gevallen bij voorganger Thomas Tuchel

Potter, die in september het roer overnam van de vroeg ontslagen Tuchel, gaf aan dat er meerdere redenen zijn voor het zware seizoen dat Chelsea doormaakt. Dat begon volgens hem al bij de voorbereiding. "We hebben geen ideale voorbereiding gehad", liet hij optekenen door PA Media. "Ik heb er met onze meest ervaren spelers over gesproken en zij gaven aan dat het de slechtste voorbereiding was die ze ooit hebben gehad. Ik wil daarmee niemand de schuld geven, maar dat is wel wat er is gebeurd."

Toch lijkt het een aanklacht richting voorganger Tuchel, die uiteraard verantwoordelijk was voor de manier waarop Chelsea zich op het nieuwe seizoen voorbereidde. De club ging kort voor de start van de Premier League op 'tour' naar de Verenigde Staten, waar het oefenwedstrijden speelde tegen het Mexicaanse Club América, het Amerikaanse Charlotte FC en competitiegenoot Arsenal. "Organisatorisch heeft de tour niet uitgepakt zoals ze hadden gewild", aldus Potter, die verder niet in details trad. "Ik was er niet bij, dus ik kan er niets over zeggen."

Grote aankopen

Potter wees meerdere redenen aan voor het slechte seizoen van Chelsea. Hij noemde de vroege trainerswissel, het zware dubbele programma bij zijn start als trainer en de 'ongekende blessuregolf' waar de ploeg mee te maken had. Intussen maakte ook de selectie in de winterstop grote veranderingen door. "De club heeft veel geld geïnvesteerd. Daarmee namen ook de druk, de verwachtingen en het rumoer toe. Maar de spelers die erbij zijn gekomen, zijn geen 28-jarigen met 400 Premier League-wedstrijden achter hun naam. Het zijn jonge spelers, die tijd nodig hebben om zich aan te passen."

In totaal investeerde Chelsea alleen al in de winterstop zo'n 330 miljoen euro in de selectie. De meest ervaren nieuwkomer van het stel was João Felix, die echter nog altijd pas 23 jaar oud is. Ook spelers als Enzo Fernández (22), Mykhaylo Mudryk (22), Benoît Badiashile (21) en de van PSV overgekomen Noni Madueke (20) zullen nog even nodig hebben om uit te groeien naar het niveau dat Chelsea nastreeft. Overigens wacht dit weekend weer een mooie kans om het te laten zien. Zondagmiddag om 20:30 uur gaat Chelsea namelijk op bezoek bij nummer vier Tottenham Hotspur. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen