Van Seumeren: "Duurt te lang voor FC Utrecht in de top vijf belandt"

24 februari 2023, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het wordt hoog tijd dat FC Utrecht deel gaat uitmaken van de top vijf van de Eredivisie. Daarover heeft clubeigenaar Frans van Seumeren zich vrijdag uitgesproken. Al vaker sprak hij dergelijke doelstellingen uit en de geldschieter baalt dan ook dat daar tot op heden nog niet genoeg van terecht is gekomen.

"We zijn een beetje gestagneerd, vind ik", begon Van Seumeren in gesprek met de NOS. "Vorig seizoen zijn we zevende geworden, maar de zes jaar daarvoor zijn we altijd in de top zes geëindigd. Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt voor we met Utrecht in die top vijf belanden. Want dat is toch uiteindelijk de droom van de club. En van de supporters. Utrecht is de vierde stad van Nederland, die plek moeten we innemen."

Vanavond (vrijdag) om 20.00 uur gaat de club van Van Seumeren op bezoek bij Sparta, dat Utrecht dit seizoen even verrassend als knap buiten de top zes weet te houden. "Sparta doet het goed", erkende hij. "Maar er is altijd wel een ploeg die er zo plotseling doorheen schiet. Ik weet niet of Sparta in de lengte der jaren een positie in de top zes gaat innemen. Ik denk dat wij dat wel gaan doen."

Europees voetbal

Sinds Van Seumeren in 2008 besloot zijn grote liefde FC Utrecht financieel te helpen, heeft de club al grote stappen gemaakt. "De begroting is in die periode gegroeid van 14 miljoen naar 25 miljoen. Het aantal toeschouwers lag altijd rond de 14.000 à 15.000 en is nu 20.000. En de sponsoren zijn enorm toegenomen", somde hij op. "Er zijn dus veel goede dingen gebeurd. Maar we moeten nu zo langzamerhand daadwerkelijk de stap maken naar die top vijf. Europees voetbal wordt steeds belangrijker en je moet toch eens in de twee jaar Europees voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen