Nagelsmann belooft: "We zullen Blind en De Ligt vaak samen op het veld zien"

24 februari 2023, 18:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind heeft zijn eerste basisplaats bij Bayern München achter de rug. Hij startte een week geleden tegen Borussia Mönchengladbach als centrale verdediger, terwijl landgenoot Matthijs de Ligt - vaak een zekere starter - juist op de bank plaats moest nemen. Toch is de kans groot dat de twee binnenkort ook samen achterin zullen staan. 

Vrijdagmiddag kreeg trainer Julian Nagelsmann tijdens zijn persconferentie de vraag of hij overweegt om Blind en De Ligt allebei op te stellen. "Het is zeker een mogelijkheid om ze samen te laten spelen", antwoordde hij. "Daley geeft ons veel opties in de opbouw en heeft geweldige kwaliteiten aan de bal. Matthijs is een speler met veel karakter, die ervan houdt om te verdedigen. We zullen ze nog vaak samen op het veld zien staan", verzekerde hij.

Blind maakte in januari de overstap naar Bayern München, maar moest in zijn eerste weken geduldig zijn. Hij begon met enkele invalbeurten, tot hij een week geleden tegen Borussia Mönchengladbach voor het eerst in de basis mocht staan. Dat liep overigens niet goed af, want Bayern verloor die wedstrijd verrassend met 3-2. De Ligt is vrijwel wekelijks basisspeler bij Der Rekordmeister, maar kreeg in die wedstrijd rust. 

Rentree Mazraoui

Met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui spelen er uiteraard nog twee andere ex-Ajacieden in het elftal van Nagelsmann. Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap, maar ook hij stond tegen Borussia Mönchengladbach pas voor het eerst in de basis (in de Bundesliga). Mazraoui deed dat al vaker, maar ontbreekt al sinds november vanwege een blessure. Daarover liet Nagelsmann weten dat de topper tegen Union Berlin van komende zondag nog te vroeg komt, maar dat hij de week erna mogelijk wél kan terugkeren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen