Ten Hag waakt voor 'irritante ploeg' met 'de laagste zuivere speeltijd'

24 februari 2023, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een dag na het succes in de Europa League tegen FC Barcelona is Erik ten Hag er alweer op gebrand om zondag de finale van de League Cup tegen Newcastle United winnend af te sluiten. United doet nog altijd mee om vier prijzen en kan daarvan zondag de eerste daadwerkelijk in de wacht slepen.

Voor de Nederlandse trainer voelt het goed om nu al voor zijn eerste eremetaal in Engeland te kunnen spelen. "Het is geweldig. We nemen elke wedstrijd serieus. We nemen elke competitie serieus. En nu mogen we een finale spelen. Als je die speelt, dan moet je hem ook winnen," gaf Ten Hag aan in de persconferentie voorafgaand op de wedstrijd op Wembley.

Ten Hag noemde Newcastle een 'irritant' team. "Ze proberen je te irriteren. In hun wedstrijden is de zuivere speeltijd het laagst. Ze zijn er vrij succesvol mee. Het is aan ons om het tempo in de wedstrijd te houden, maar we zijn ook afhankelijk van de scheidsrechter. We moeten ons niet laten afleiden door de dingen die op het veld gebeuren."

Daarbij is het nog afwachten of Ten Hag over een volledig fitte selectie kan beschikken. Topscorer Marcus Rashford ging donderdagavond gehavend van het veld en het rode gedeelte van Manchester hoopt dat hij zondag aan de aftrap kan verschijnen. "Ik weet nog niet wie er meedoen. De medische staf moet het vandaag nog onderzoeken. Gisteren hebben we dat al gedaan, maar dat was te kort na de wedstrijd. We moeten wachten tot we het honderd procent weten", vertelt Ten Hag over de blessure van Rashford.

Lees ook: Op bezoek bij Erik ten Hag: supporters lopen weg met 'Nederlandse' enclave

Ten Hag ziet dat zijn elftal bezig is met een goede reeks, maar vindt dat nog geen reden tot juichen. "Ik zie het tot nu toe nog niet als een succes, maar wel als een weg naar hopelijk succes. Het is altijd een succes als je een beker pakt en zondag hebben we de kans om er één te pakken," vertelt de oud-trainer van Ajax duidelijk. Daarbij zijn de wisselspelers van groot belang, onderstreepte Ten Hag. "We hebben een hele selectie die vecht voor vier competities. Je kunt het niet alleen met elf spelers, dit heeft te maken met de belasting van de spelers, maar ook op tactisch oogvlak. Je kunt meerdere formaties op de meest effectieve manier gebruiken en toepassen." Tegen Barcelona had Ten Hag andermaal een gelukkige hand met zijn wissels. Invaller Antony besliste in de tweede helft de wedstrijd met de 2-1. Uit onderstaande tweet van Opta blijkt dat geen toeval. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen