Twente krijgt voor PSV-uit goed én slecht nieuws uit ziekenboeg

24 februari 2023, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente gaat zondag op bezoek bij PSV in de hoop niet verder achterop te raken in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Trainer Ron Jans kreeg twee dagen voor de wedstrijd zowel goed als slecht nieuws uit de ziekenboeg. 

Michal Sadílek is tegen zijn oude club namelijk niet van de partij. "Hij heeft spierschade en dat is serieuzer dan we hadden gehoopt", vertelde Jans vrijdag op de persconferentie vooruitblikkend op het duel. Naast de Tsjech zijn ook Daan Rots, Mathias Kjølø, Przemyslaw Tyton en Wout Brama nog altijd niet van de partij bij de Tukkers. Rots kampt met een enkelblessure, terwijl de Poolse reservedoelman Tyton een lichte hersenschudding opliep. Kjølø brak deze week zijn kaak. Routinier Brama kwam sinds de winterstop alleen een kwartiertje in actie in het bekerduel met Telstar. 

Tegenover de afwezigheid van het vijftal staat de terugkeer van Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki. Tijdens de uitnederlaag bij Go Ahead Eagles van afgelopen weekend (2-0) ontbraken de verdediger en de middenvelder nog, maar het duo is inmiddels hersteld en kan in Eindhoven weer minuten gaan maken voor de ploeg van scheidend trainer Jans. 

In Eindhoven hoopt Twente niet alleen de aansluiting bij de topvijf te behouden, het kijkt inmiddels ook angstvallig achterom. Sparta Rotterdam heeft op de zesde plaats maar drie punten minder dan de Tukkers, en kan vrijdagavond bij winst op FC Utrecht zelfs in punten gelijk komen. Andersom komt Twente bij winst in Eindhoven in punten weer gelijk met nummer vier PSV. AZ heeft momenteel vier punten meer en staat voorlopig derde in de Eredivisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen