Transferweekje: wat doen Messi, Meijer en Mourinho?

25 februari 2023, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar alweer een aantal weken gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Waar ligt de toekomst van Lionel Messi?

Na het gewonnen WK in Qatar leek de contractverlenging van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain een kwestie van tijd. De Argentijn zou in Europa willen blijven om topscorer aller tijden van de Champions League te worden, een titel die momenteel nog in handen is van zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo. Uit Parijs kwamen de laatste tijd echter hele andere berichten naar buiten. Volgens insiders zou een nieuwe verbintenis ineens 'problematisch' zijn voor de Argentijn. Deze week dook Messi bovendien weer eens op in Barcelona, de stad waar hij van zijn dertiende tot zijn 33ste furore maakte. Terwijl hijzelf een vorkje prikte met oud-teamgenoten Jordi Alba en Sergio Busquets, had vader Jorge Messi naar verluidt een onderhoud met Barcelona-voorzitter Joan Laporta. De toekomst van Leo zou onderwerp van gesprek zijn geweest, al is maar de vraag waar de armlastige club zijn terugkeer van zou moeten betalen. Barcelona zou namelijk liefst 200 miljoen euro op de salariskosten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414913/fc-barcelona-kan-pas-spelers-halen-na-besparing-van-200-miljoen-euro/,_blank,moeten beknibbelen].

Dure inschattingsfout van PSV

In de zomer van 2021 dacht PSV met Joël Drommel de keeper van de toekomst op te halen bij FC Twente. Dat de Duitser Lars Unnerstall de omgekeerde weg bewandelde, daar keek niemand in Eindhoven van op. Anderhalf jaar later zullen de Eindhovenaren zich echter nog weleens achter de oren krabben over die beslissing. Drommel verpietert inmiddels op de reservebank in het Philips Stadion. Nadat hij in zijn eerste seizoen al de concurrentiestrijd verloor van huurling Yvon Mvogo moet hij deze jaargang zomeraanwinst Walter Benítez voor zich dulden. De cijfers spreken echter allerminst in het voordeel van PSV: na 22 wedstrijden heeft Benítez al 27 keer moeten vissen. De minst gepasseerde keeper van de Eredivisie speelt ondertussen uitgerekend in Enschede en luistert naar de naam Lars Unnerstall. Met vijftien tegendoelpunten vormt hij het fundament onder het opnieuw prima presterende elftal van Ron Jans. De vraag is of PSV in 2021 een inschattingsfout heeft gemaakt door de Duitser zo gemakkelijke te laten gaan. "Ik blijf erbij dat Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest", zei Stan Valckx, de voormalig technisch manager van PSV, deze week nog. 

The Special One is on the move

Met AS Roma won José Mourinho vorig seizoen ten koste van Feyenoord de Conference League. Dit jaar zit hij met de Romeinen bij de laatste zestien in de Europa League en staat hij voorlopig derde in de Serie A, een positie die volgend seizoen rechtgeeft op deelname aan de Champions League. Toch is het allerminst zeker dat de ervaren Portugees dat avontuur mee zal maken mocht de club zich daadwerkelijk plaatsen voor het miljardenbal. Hij weigerde deze week om publiekelijk uit te spreken dat zijn toekomst bij Roma ligt. Bij verschillende Europese topclubs ligt de huidige trainer bovendien onder vuur en gonst de naam van The Special One inmiddels rond. Graham Potter presteert ondanks de honderden miljoenen die Chelsea investeerde ondermaats en dus verwachten Engelse media dat Mourinho voor de derde keer in zijn loopbaan bij The Blues zou kunnen gaan tekenen. Ook bij Paris Saint-Germain, waar Christophe Galtier zwaar onder druk staat, zou Mourinho er goed op staan. Vooral de manier waarop hij de sterrenkleedkamer van Real Madrid jarenlang onder de duim wist te houden geeft de Qatarese eigenaar het idee dat Mourinho weleens de aangewezen man zou kunnen zijn om PSG nu éindelijk eens naar het grote einddoel te leiden: het winnen van de Champions League. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bjorn Meijer op radar van meerdere clubs uit topcompetities

In de zomer verliet Bjorn Meijer FC Groningen voor Belgisch kampioen Club Brugge. Daar gaat het voortvarend voor de 19-jarige linksback en ondanks de slechte prestaties in de competitie zijn er aardig wat Europese topclubs die Meijer op de radar hebben. Fabrizio Romano meldt dat er clubs in Engeland, Spanje en Duitsland geïnteresseerd zijn in een potentiële deal aankomende zomer. Er worden nog geen specifieke clubs genoemd door de Italiaanse transferspecialist. Met Club Brugge is Meijer nog actief in de Champions League. Daar staat de ploeg uit Brugge in de achtste finale tegen Benfica, waarin een 2-0 achterstand moet worden goedgemaakt.. De jongeling was nauwelijks doorgebroken in Groningen toen Club Brugge afgelopen zomer de portemonnee voor hem trok. Slechts 24 wedstrijden waren genoeg om de overstap te maken naar de Belgische topclub en daar ontving FC Groningen maar liefst zes miljoen euro voor. Wat Meijer nu moet gaan opleveren voor Brugge, is nog de vraag.

Zomertransfers voor Dumfries en De Vrij?

Het is nog maar de vraag of Denzel Dumfries en Stefan de Vrij volgend seizoen nog onder contract staan bij Internazionale. De Oranje-internationals zijn op dit moment in elk geval geen basisspeler in Milaan. Dumfries moet op de rechtsbackpositie Matteo Darmian voor zich dulden, terwijl trainer Simone Inzaghi in de driemansdefensie opteert voor Milan Skriniar, Francesco Acerbi en Alessandro Bastoni. Hoewel Dumfries beschikt over een doorlopend contract, zou een zomerse transfer een logische optie zijn. Enkele maanden geleden werd de oud-speler van PSV aan meerdere Europese topclubs gelinkt. De Vrij beschikt over een aflopende verbintenis, is niet meer zo onaantastbaar als hij ooit was en werd vorige maand nog in verband gebracht met een vertrek. Feyenoord informeerde naar de verloren zoon, terwijl men denkt dat De Vrij ook op Ajax en PSV op het lijstje staat. Waar ligt hun toekomst?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen