Duitse media confronteren Amsterdammers met realiteit: "Ajax weggepoetst"

24 februari 2023, 11:50

De Duitse media zien Ajax niet overtuigen in de wedstrijd van donderdagavond, maar zijn bovenal lovend over de prestatie van Union Berlin. Voor de bescheiden Duitse club is de uitschakeling van de Amsterdammers een hoogtepunt in de clubhistorie, zoveel wordt duidelijk uit de verschillende artikelen die vrijdag verschenen in de Duitse pers. 

Bild pakt uit met een klinkende kop na de met 3-1 gewonnen wedstrijd van Union Berlin: 'Ajax weggepoetst, een sensatie', klinkt het. De krant is zeer te spreken over het spel van de Duitse ploeg. "Wat een galavoorstelling. Na Ajax wil Union nu Bayern wegpoetsen", blikt de krant al vooruit op de wedstrijd van zondag tegen Bayern München, waarin de stuntploeg uit Berlijn de koppositie in de Bundesliga kan overnemen van Der Rekordmeister

Ook Kicker kan het niet laten om de complimenten aan de Berlijners te geven. "Na een vernietigende, keiharde prestatie van Union is Ajax uitgeschakeld terug naar Amsterdam gestuurd. Met een knappe defensieve prestatie en kalmte in de afronding, is Union in de achtste finales gekomen", prijst het tijdschrift de verdediging van de Berlijnse club waarin Danilho Doekhi opnieuw een prima indruk maakte. 

Lees ook: Spaanse media weten hoe Ten Hag 'geweldige' Frenkie de Jong afstopte

Volgens de Berliner Zeitung was het één van de grootste successen in de geschiedenis van de club. "De volgende Europese topclub mag zich melden. De Berlijners staan voor het eerst in de achtste finale van de Europa League na een Europees gala", begint de Berlijnse krant. Het gaat nog even verder. "Als je Ajax uitschakelt en dat op zo'n indrukwekkende manier, kun je de finale in Boedapest echt bereiken. Dus op naar de finale op 31 mei."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sja, ik had het wel verwacht en ik heb er dus ook niet echt moeite mee. Ajax speelt een slecht jaar met een berg problemen en dan moet je niet verwachten dat ze weet ik wat gaan presteren. Ik vind het al wonderlijk dat ze nu 2e staan in de Eredivisie. Ondanks dat, ben ik van mening dat Heitinga niet zo veel te verwijten valt. Die jongen moet ook maar de rommel proberen op te knappen van Schreuder. Ik zou zeggen, 2e plek proberen vast te houden en het seizoen uitzingen. Volgend jaar zijn er vast weer mogelijkheden.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin met deze selectie moet je kampioen worden . Zeker nu je alleen de competitie hebt . Feyenoord is misschien het betere team ,maar ajax heeft meer indivuduelen kwaliteit . En beslissen normaal gesproken een wedstrijd sneller . Maar goed jij zeurt nu steen en been en je hebt er geen moeite mee . Maar bent de 1e straks om weer mega arrogant te doen als ze kampioen worden . Laat ik nu al ffff zeggen dat een eventuele kampioenschap niet knap is ,maar een logisch gevolg . En dat als je in de leiding niks veranderd ajax het jaar erop geen kampioen meer gaat worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen