'Bjorn Meijer na half seizoen in Brugge al op radar Europese top'

24 februari 2023, 12:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Afgelopen zomer verliet Bjorn Meijer (19) FC Groningen om zijn loopbaan voort te zetten bij Club Brugge. Ondanks de tegenvallende prestaties van het elftal in eigen land maakt de jonge linksback vooralsnog een prima indruk bij de regerend landskampioen. Dat is ook buiten België niet onopgemerkt gebleven. 

Journalist en transferspecialist Fabrizio Romano schrijft vrijdag op zijn twitteraccount dat Meijer 'er eentje is om komende zomer in de gaten te houden'. Volgens de Italiaan houden 'veel topclubs in Europa de Nederlandse back, die een topseizoen in België draait, in de gaten.' Daarbij noemt hij drie topcompetities waar Meijer er goed op zou staan. 'Clubs in Engeland, Spanje en Duitsland zijn geïnteresseerd in een potentiële deal aankomende zomer', zo valt te lezen. 

Specifieke clubs benoemt Romano vervolgens niet, maar het feit dat Meijer al na een half jaar in Brugge aan een vervolg in een grotere competitie kan denken is een groot compliment aan zijn adres. De verdediger was nauwelijks doorgebroken in Groningen toen Club de portemonnee voor hem trok. Slechts 24 wedstrijden in de Eredivisie waren voldoende om de Belgische topclub te overtuigen van zijn kunnen. FC Groningen ontving liefst zes miljoen euro voor de zelfopgeleide speler. 

Fraaie winst lonkt

In Brugge groeide Meijer al snel uit tot basisspeler onder trainer Carl Hoefkens, die in december werd ontslagen ondanks de uitstekende prestaties in de Champions League. De tegenvallende resultaten in de Belgische competitie werden de oefenmeester echter fataal. Ook Hoefkens' opvolger Scott Parker doet veelvuldig een beroep op Meijer, die tot nu toe in totaal 33 wedstrijden voor de club speeld en daarin één keer scoorde en vijf assists achter zijn naam heeft verzameld. Mocht hij komende zomer een stap hogerop zetten, dan kunnen de Belgen een fraaie winst tegemoet zien. Volgens FootballTransfers is de actuele marktwaarde van Meijer ruim 13 miljoen euro. Mochten verschillende clubs tegen elkaar op moeten bieden, dan zou de daadwerkelijke transfersom die Club Brugge ontvangt mogelijk nóg hoger kunnen liggen. 

Lees ook: Bjorn Meijer (19): "Het klinkt nog ver weg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen