Vechtscheiding Wormuth en FC Groningen leidt tot claim met zes nullen

24 februari 2023, 10:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het huwelijk tussen FC Groningen en trainer Frank Wormuth duurde slechts vier maanden en levert ook nog eens een vechtscheiding op tussen club en trainer. Donderdagavond diende er een arbitragezaak in Zeist en daar heeft de ontslagen Duitser een vergoeding van een miljoen euro geëist van De Trots van het Noorden.

Afgelopen november werd Wormuth door FC Groningen ontslagen en daar zou de oefenmeester een bedrag van 280 duizend euro voor hebben gekregen. Dit bedrag is gelijk aan één jaarsalaris en was te herleiden uit het driejarige contract dat beide partijen in de zomer van 2022 overeenkwamen. Kort na het ontvangen van dit bedrag boekte Wormuth het bedrag weer terug naar FC Groningen. De oud-trainer van Heracles Almelo eiste namelijk een bedrag met zes nullen, ruim één miljoen euro, aldus Voetbal International.

Lees ook: Moddergooien: Wormuth slaat fel terug na 'leugens' FC Groningen

Dit bedrag bestaat grotendeels uit de volledige restwaarde van zijn contract (zeven ton) en daarnaast wil Wormuth een billikheidsvergoeding. Vanwege de door hem veronderstelde imagoschade die de trainer geleden heeft en ten tweede omdat deze vergoeding een zogeheten 'signaalfunctie' zou afgeven richting andere clubs wat betreft het 'lichtzinnig' overgaan tot het ontslag van een hoofdtrainer. De nasleep van zijn ontslag in de Euroborg zou Roda JC ervan hebben weerhouden om Wormruth aan te stellen, verduidelijkte hij.

FC Groningen is het hier niet mee eens en stelt tijdens de arbitragezaak dat er duidelijk afspraken zijn gemaakt tussen Wormuth en de club over een mogelijke ontslagvergoeding. In artikel 14 van zijn verbintenis staat dat een betaling van een jaarsalaris, in dit geval 280 duizend euro, volstaat en dat er niks extra's betaald hoeft te worden. Volgens Arne Al, de advocaat van Wormuth, was het slikken of stikken voor de coach. Daar is Daan Kuijken, raadsman van FC Groningen, het niet mee eens: "Er ligt gewoon een afspraak, maar op het moment dat het erop aankomt, houdt meneer Wormuth zich er niet meer aan. Geldt dan niet: een man een man, een woord een woord?" De arbitragecommissie verwacht over een kleine maand een uitspraak in de zaak te kunnen doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen