Penaltyheld Verbruggen klopt op Oranje-deur en schrijft geschiedenis

24 februari 2023, 09:46   Bijgewerkt: 24 februari 2023, 11:27

Doelman Bart Verbruggen kroonde zich donderdagavond tot held van Anderlecht. De Belgische club plaatste zich ten opzichte van Ludogorets via penalty's voor de achtste finales van de Conference League. Verbruggen, die in Nederland nog relatief onbekend is, keerde alle drie de strafschoppen en werd daarom de gevierde man. "Dit zijn de dingen waar je als kind van droomt", vertelde de keeper tegen Sporza.

Lees ook: De penaltykiller van Oranje? Bart Verbruggen stopt álle strafschoppen

Over twee duels hielden Anderlecht en Ludogorets elkaar in evenwicht (2-2), waardoor strafschoppen voor een beslissing moesten zorgen. De 20-jarige doelman onderscheidde zich optimaal tijdens de serie. Verbruggen flikte dat kunstje al een keer eerder in zijn carrière, maar wilde zich na donderdagavond nog geen specialist noemen. "Ik heb het nog niet heel erg vaak meegemaakt in mijn nog jonge carrière, dus of ik me echt een specialist kan noemen weet ik niet zeker", begint de Nederlander. "Het is nu twee keer voorbij gekomen en twee keer gelukt. Ik hoop dat ik zo door kan gaan", vertelt Verbruggen.

Voor de camera's van Sporza onthulde Verbruggen wat het geheim was achter zijn tactiek. "Het is altijd een beetje een spelletje tussen de nemer en de keeper om wie de eerste beslissing maakt. Ik probeerde het initiatief en de druk bij hun te leggen", legt de goalie uit. Deze keuze wierp zijn vruchten af. Ludogorets-spelers Pipa, Dominik Yankov en Pedro Naressi stuitten allemaal op Verbruggen. De Nederlander is de eerste keeper in 35 jaar die alle drie de penalty's wist te keren.

Sollicitatie naar Ronald Koeman?

De voormalig NAC-keeper zag zijn ploeggenoten koelbloedig blijven en hun strafschop wél benutten. Hierdoor bereikte Anderlecht de achtste finale van de Conference League, waarin AZ mogelijk de tegenstander is. Daarnaast doet Verbruggen een sollicitatie naar een plekje in het Nederlands elftal, dat mogelijk nog een penaltykiller zoekt.

FootballTransfers schreef onlangs een achtergrondartikel over Verbruggen en diens kansen in Oranje:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen