Union Berlin-trainer realistisch na sprookje: "We hebben geluk gehad"

24 februari 2023, 08:21

Het succesverhaal van Union Berlin krijgt door de overwinning op Ajax (3-1) wéér een nieuw hoofdstuk. De Duitse club, die pas sinds 2019 in de Bundesliga speelt, maakte een einde aan de Europese droom van de Amsterdammers en behaalde zelf het grootste succes in de clubgeschiedenis. Nooit eerder bereikte Union Berlin de achtste finale van de Europa League. Trainer Urs Fischer kan zijn geluk niet op. "De waanzin gaat verder", sprak de enthousiaste oefenmeester.

Voor Union Berlin blijft het sprookje maar doorgaan. In de Bundesliga strijdt de ploeg mee om de titel en ook op Europees niveau draait Die Eisernen een ongekend jaar. Fischer was na de uitschakeling van Ajax vol ongeloof. "Ik zal eerlijk zijn. Ik kan het nog steeds niet geloven", citeert het Algemeen Dagblad.

Toegeslagen op de juiste momenten

Union Berlin liet in de heenwedstrijd al zien dat het beschikt over een stugge ploeg door Ajax vrij probleemloos op 0-0 te houden. In de thuiswedstrijd ging het allemaal wat moeizamer volgens trainer Fischer. "We hebben net wel geluk gehad tegen Ajax. We scoorden op het juiste moment, al waren de 1-0 en 2-0 best gelukkig", sprak de oefenmeester.

Via Mohammed Kudus kwam Ajax terug in de wedstrijd. Vrij kort daarna was het uitgerekend oud-Ajacied Danilho Doekhi die de marge alweer naar twee bracht. "Ajax bracht ons met veel snelle positiewisselingen echt in de problemen. En gelukkig maakte Kudus niet de 3-2. Want dan was het heel moeilijk voor ons geworden." Door de zege gaat Union Berlin dus door naar de achtste finale. Fischer maakt zijn borst al nat voor de volgende ronde. "We kunnen alleen nog maar goede tegenstanders loten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen