Valentijn Driessen trekt harde conclusies na uitschakeling Ajax

24 februari 2023, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Europese uitschakeling van Ajax, donderdagavond door Union Berlin, wordt door Valentijn Driessen 'een wanprestatie' genoemd. De journalist zag wel een iets beter Ajax dan een week eerder in Amsterdam, maar dat neemt in zijn ogen niet weg dat het 'tandeloze' elftal van John Heitinga dit seizoen tekort komt in duels waar het om gaat.

In zijn column in De Telegraaf heeft  Driessen het over 'een gitzwarte avond'. Als argumenten daarvoor benoemt hij 'misdragingen van Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn' en concludeert hij dat de ploeg 'verdedigend niet thuis gaf'. Driessen zag wel dat Ajax 'iets beter in de wedstrijd' zat dan tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam, maar: 'slechter kon ook niet', doelt hij op het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. 

'Ajax weet geen fatsoenlijke wedstrijd te winnen', stelt Driessen dan ook. 'Niet in Europa, niet in Nederland, of nu Alfred Schreuder of John Heitinga op de bank zit. Geen enkele driepunter tegen Napoli, Liverpool, Feyenoord, AZ, PSV en ook tegen Union Berlin was het tweemaal armoe troef.' Nog leek het nergens op wat het tandeloze Ajax presteerde tegen het hardwerkende, maar armoedige Union Berlin. De conclusie is dan dat de landskampioen werderom een wanprestatie leverde.' Het enige voordeel volgens Driessen? 'De volledige focus kan worden gelegd op het prolongeren van de landstitel.'

In het Algemeen Dagblad schrijft Johan Inan dat de tactische vondst van John Heitinga werkte. Dat 'behelsde een foefje met Edson Álvarez, die bij balbezit een overtal op het middenveld moest creëren. Union leek er geen raad mee te weten.' Het waren dan ook de twee tegendoelpunten in de eerste helft die Ajax de das om deden, zo vindt Inan. Daarbij groeide doelman Gerónimo Rulli, 'de held van het thuisduel', in zijn ogen uit tot 'de grote schlemiel in Berlijn'.

Mohammed Kudus leek na het missen van een grote kans 'zichzelf niet meer', vervolgt Inan. Het leverde een teleurstellend schouwspel op. 'De club die zich zo graag met de Europese top wil meten, droop na de kansloze poulefase in de koningsklasse ook in de tussenronde van de Europa League meteen hard af.' Ook Inan trekt een stevige conclusie. 'Tegen Union bleek dat de dik honder miljoen die werden geïnvesteerd dit seizoen niet eens genoeg blijken om gelijke tred te houden met de Europese subtop.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen