De penaltykiller van Oranje? Bart Verbruggen stopt álle strafschoppen

24 februari 2023, 01:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bart Verbruggen heeft donderdagavond een heldenrol vertolkt voor Anderlecht in de Conference League. Na een 2-1 zege op Ludogorets kwam er een penaltyserie aan te pas, omdat de Bulgaarse opponent vorige week met 1-0 won. In de penaltyreeks stopte Verbruggen alle penalty's van de opponent.

Anderlecht benutte drie strafschoppen, terwijl alle strafschoppen van Ludogorets werden gekeerd door Verbruggen. Pipa, Dominik Yankov en Pedro Naressi stuitten allemaal op de Nederlandse keeper, waardoor Anderlecht de penaltyserie won met 3-0. De Belgische club is daardoor vertegenwoordigd bij de loting voor de achtste finale van vrijdag, waarin AZ een mogelijke tegenstander is.

De twintigjarige Verbruggen is dit seizoen de eerste keeper van Anderlecht en wordt zo nu en dan al genoemd bij het Nederlands elftal, dat onder Louis van Gaal op zoek was naar een penaltykiller. Zijn opvolger Ronald Koeman maakt binnenkort de voorselectie bekend voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar - er gaan zelfs geruchten dat hij dat vrijdag al doet - dus Verbruggen piekt op het juiste moment. 

FootballTransfers schreef onlangs een achtergrondartikel over Verbruggen en diens kansen in Oranje:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen