Nederland krijgt dubbel nieuws op dramatische coëfficiënten-avond

23 februari 2023, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een slechte avond voor het Nederlands voetbal in de strijd om de coëfficiëntenpunten. PSV en Ajax werden uitgeschakeld in de Europa League, terwijl er wisselend nieuws kwam van rivalen Frankrijk en Portugal. Nederland heeft de belangrijke zesde plek nog wel in handen.

Nederland kende zelf zoals bekend een teleurstellende avond wat betreft de felbegeerde coëfficiëntenpunten. PSV won nog wel met 2-0 van Sevilla en die overwinning was goed voor 0.400 punten. Na de eerdere 3-0 nederlaag in Spanje liggen de Eindhovenaren er echter wel uit. Datzelfde geldt voor Ajax, dat op pijnlijke wijze met 3-1 verloor op bezoek bij Union Berlin. Zodoende zijn de Amsterdammers ook uitgeschakeld en werden er geen punten gepakt. Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) zijn namens Nederland nog over.

Er was wel goed nieuws vanuit concurrent Frankrijk. De Fransen bezetten momenteel de vijfde plek, terwijl Nederland de nummer zes van de ranglijst is. AS Monaco verloor van Bayer Leverkusen en pakte dus geen punten. Datzelfde lot had FC Nantes, dat uit de Europa League werd geknikkerd door Juventus. Stade Rennes kan later vanavond nog wat betekenen. Die club is aan het verlengen tegen Shakhtar Donetsk. Frankrijk heeft met Paris Saint-Germain wel nog een deelnemer aan de Champions League. PSG speelt binnenkort tegen Bayern München.

In Portugal zal men blij zijn met de overwinning van Sporting CP. De grootmacht uit Lissabon is door in de Europa League na een 0-4 zege bij FC Midtjylland. Dat was goed voor 0.500 punten. Braga deed het een stuk minder goed en ligt door een 3-2 nederlaag bij Fiorentina uit de Conference League. De Portugezen hebben echter ook nog twee troeven in de Champions League. Op het hoogste podium kunnen FC Porto en Benfica nog punten sprokkelen in de jacht op nummer zes Nederland. Het gat is echter nog vrij riant in het voordeel van Nederland.

5. Frankrijk 60.331 (3/6)

6. Nederland 57.300 (2/5)

7. Portugal 54.716 (3/6)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen