'Arsenal slaat cruciale slag en houdt smaakmaker uit handen van rivalen'

23 februari 2023, 21:25

Arsenal lijkt snel een belangrijke slag te gaan slaan binnen de eigen selectie. De koploper van de Premier League is naar verluidt akkoord met Bukayo Saka over een nieuw contract voor de aanvaller. Daarmee houdt Arsenal de 21-jarige smaakmaker uit handen van onder meer Manchester City.

Dat nieuws wordt donderdagavond gebracht door de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. Hij weet dat Saka spoedig zijn handtekening gaat zetten onder een contract tot de zomer van 2028. Zijn huidige verbintenis liep nog door tot medio 2024 en dus was er haast geboden voor Arsenal. Saka heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij graag bij The Gunners wil blijven.

Lees ook: Tottenham is basisspeler negen maanden kwijt en moet de markt op

De belangrijke schakel in het elftal van manager Mikel Arteta gaat er financieel gezien ook zeker op vooruit. In Engeland wordt namelijk geschreven dat hij zo'n elf miljoen euro per jaar gaat verdienen in het Emirates Stadium. De situatie van Saka werd door zijn contractsituatie nauwlettend in de gaten gehouden door meerdere Europese grootmachten. Onder meer City zou achter hem aan zitten.

Premier League

Saka is dit seizoen een van de belangrijke spelers voor trainer Arteta, die met zijn ploeg nog altijd de lijstaanvoerder is. De international van Engeland wist in 23 wedstrijden al negen keer te scoren en fungeerde daarnaast acht keer als aangever. Het verschil met achtervolger City is twee punten en Arsenal heeft nog een duel tegoed. Aanstaande zaterdag wacht een bezoekje aan Leicester City.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen