Jamie Carragher geeft ultiem compliment aan Johan Cruijff

24 februari 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jamie Carragher had graag ooit eens onder Johan Cruijff willen spelen. De oud-verdediger van Liverpool kwam met de Nederlandse legende op de proppen toen hem gevraagd werd welke trainer zijn loopbaan had kunnen verrijken. 

In het programma In The Mixer van CBS Sports Golazo mochten Thierry Henry, Carragher en Micah Richards een trainer kiezen waar ze graag een keer onder gespeeld zouden hebben. Richards, voormalig speler van Manchester City, opperde Pep Guardiola. Henry kwam met José Mourinho en Carragher noemde twee namen. "Ik had graag onder Bill Shankly gespeeld, vooral door de clips en interviews van hem", begint hij met de legendarische Liverpool-manager die tussen 1959 en 1974 aan het roer stond op Anfield. "De tweede is misschien wel de nummer één persoon in de geschiedenis van het voetbal en dat is waarschijnlijk Johan Cruijff. Als speler en als manager. Hij heeft voetbal echt op de kaart gezet", vertelt de Liverpool-legende lovend.

Er werd aan Henry vervolgens gevraagd of hij als oud-Arsenalspeler ooit voor Tottenham Hotspur had kunnen spelen. De analist grapte door te zeggen de studio verlaten, maar kwam daar op terug en beantwoordde de vraag. "Ik had de kans om naar een rivaal te verhuizen en ik weigerde." Daarop vroeg presentratice Kate Abdo: "Voor drie keer het geld?" Daar antwoordde Henry op: "Precies voor wat je zei, en ik zei nee." De Fransman wilde niet zeggen om welke club het ging.

Lees ook: Tottenham is basisspeler negen maanden kwijt en moet de markt op

Ook Carragher zou nooit Liverpool verlaten hebben voor een rivaal. "Ook al krijg ik drie keer zoveel geld, ik zou het niet over mijn hart verkrijgen om voor Manchester United of Everton te spelen." Richards is het hier niet mee eens. "Wacht even, wacht even. Als kind was je toch een Everton-fan?" Dat klopt, zegt Carragher, maar dat neemt niet weg dat hij het blauw nooit aan had kunnen trekken. "Als een kind was ik fan, maar ik kwam uiteindelijk bij Liverpool. Ik zou nooit meer naar Everton gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen