Pijnlijk telefoontje maakt einde aan interlandloopbaan Ramos

23 februari 2023, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergio Ramos heeft een punt gezet achter zijn spelersloopbaan bij de nationale ploeg van Spanje. De verdediger van Paris Saint-Germain werd vorig jaar al niet opgeroepen voor het WK in Qatar en heeft vanochtend een telefoontje gekregen van bondscoach Luis de la Fuente, die Ramos vertelde geen beroep meer op hem te gaan doen. Ramos droeg uiteindelijk 180 keer het shirt van Spanje.

Ramos maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Real Madrid naar Paris Saint-Germain. Na een moeizaam, zeg gerust teleurstellend eerste seizoen in Parijs is hij inmiddels niet weg te denken uit de basiself van Christophe Galtier. Ramos speelde zich in de eerste helft van dit seizoen weer in de kijker van de Spaanse nationale ploeg en werd door toenmalig bondscoach Luis Enrique opgenomen in de voorselectie van het WK in Qatar. Een definitieve uitnodiging zat er echter niet in voor Ramos. 

Enrique vertrok na een teleurstellend verlopen WK - Spanje werd in de achtste finales na strafschoppen door Marokko uit het toernooi gekegeld - bij de nationale ploeg en werd vervangen door De la Fuente. Ramos hoopte onder de nieuwe bondscoach ongetwijfeld op een nieuwe kans, maar de opvolger van Enrique heeft de verdediger op zeer pijnlijke wijze verteld dat hij niet meer op een oproep hoeft te rekenen. 'Vanochtend ontving ik een telefoontje van de huidige bondscoach. Hij informeerde mij dat ik geen deel ben en zal zijn van zijn plannen, ongeacht hoe ik presteer of wat ik doe in mijn carrière', schrijft Ramos op zijn Instagram.

Zijn afscheid bij de nationale ploeg valt hem zwaar, erkent Ramos. De routinier had zijn interlandloopbaan graag op andere wijze afgesloten. Ramos kwam op 31 maart 2021 voor het laatst in actie voor de nationale ploeg. Toen deed hij een paar minuten mee tegen Kosovo. Ramos werd sindsdien niet meer opgeroepen. 'Ik geloof oprecht dat deze reis het verdiende om naar eigen keuze te eindigen of omdat mijn prestaties niet goed genoeg zouden zijn voor de nationale ploeg. Niet vanwege een kwestie van leeftijd of andere redenen die ik, hoewel ik niet heb gehoord, zeker heb gevoeld.'

Ondanks een teleurstellend einde kan Ramos terugkijken op een imposante loopbaan bij de nationale ploeg. Hij debuteerde op 26 mei 2005 in een oefenwedstrijd tegen China. Ramos werd met Spanje in 2008 én 2012 Europees kampioen. Het absolute hoogtepunt vormt natuurlijk de wereldtitel uit 2010. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen