Ajax blies transfer af na hartstilstand van Abdelhak Nouri

23 februari 2023, 18:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Kroatische verdediger Mateo Barac heeft een boekje opengedaan over zijn afgeketste transfer naar Ajax in 2017. Hij was akkoord met Ajax, maar de club trok op het laatste moment de stekker uit de deal.

Barac bleef bij NK Osijek, maar stapte een jaar later over naar Rapid Wien en staat inmiddels onder contract bij Krylia Sovetov Samara. Die club verhuurt hem momenteel aan KV Oostende. "Met mijn Kroatische club Osijek speelde ik in de voorrondes van de Europa League tegen PSV", blikt Barac terug op de website van Oostende. "We wonnen en mijn naam belandde in de boekjes van verscheidene scouts, waaronder die van Ajax."

Op dat moment had Ajax behoefte aan een linksbenige centrale verdediger, vertelt de enkelvoudig international van Kroatië. "Er werd een akkoord bereikt met Osijek en ik vloog naar Amsterdam om er mijn fysieke en medische keuring af te leggen. Uit die testen bleek dat mijn aorta op de grens van de maximumwijdte zat." De aorta is de slagader die uit het hart komt en die het zuurstofrijke bloed dat de linker kamer van het hart uitpompt opvangt.

De diameter van de aorta vormt in principe geen probleem bij het voetballen. "Maar Ajax wilde geen enkel risico lopen nadat nog geen maand eerder hun talentvolle middenvelder Nouri een hartstilstand kreeg en in coma lag. De hartonderzoeken waren ook veel uitgebreider dan bij andere clubs. Begrijpelijk na wat ze hadden meegemaakt maar voor mij was het wel een mokerslag. In plaats van een droomtransfer naar het grote Ajax keerde ik terug naar Osijek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekkere woordkeuze 'de stekker eruit trekken'...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen