Leuke transfer: Jetro Willems keert terug in de Eredivisie

23 februari 2023, 17:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft de komst van Jetro Willems officieel gemaakt. De vleugelverdediger streek vorige week al neer bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Willems had niet veel tijd nodig om indruk te maken op de technische staf. De oud-speler van Sparta Rotterdam en PSV heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van dit seizoen. 

De spelersloopbaan van Willems begon voortvarend. Na een sterk half jaar bij Sparta Rotterdam maakte hij in de zomer van 2011 de overstap naar PSV. In Eindhoven zette Willems zijn stormachtige ontwikkeling door. Wat heet: de linkspoot, die met zijn fluwele traptechniek een zorg was voor elke tegenstander, had een basisplaats bij Oranje tijdens het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. 

Willems werd als speler van PSV twee keer kampioen van Nederland, alvorens hij in 2017 de overstap maakte naar Eintracht Frankfurt. Na zijn transfer naar Duitsland ging het eigenlijk bergafwaarts met Willems. De verdediger droeg de afgelopen jaren ook nog het shirt van Newcastle United en Greuther Fürth, maar het wilde nergens meer vlotten. Met Greuther Fürth degradeerde hij vorig seizoen uit de Bundesliga, waarna hij vertrok uit Duitsland en voor zichzelf de tijd nam om te kijken wat een goede vervolgstap zou zijn. 

Vorige week klopte Willems dus aan bij FC Groningen. De 22-voudig international van Oranje maakte zo'n dusdanig goede indruk op trainer Dennis van der Ree en zijn assistenten, dat FC Groningen en Willems het na afgelopen weekend al eens werden over een tijdelijk contract. Na zijn periodes bij Sparta Rotterdam en PSV moet Willems er nu met zijn nieuwe teamgenoten voor zorgen dat FC Groningen behouden blijft voor de Eredivisie. De trots van het Noorden moet flink aan de bak. De voorsprong op hekkensluiter SC Cambuur is slechts één punt en de achterstand op de veilige vijftiende plek bedraagt al zes punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen