'Barça kon Raphinha vorige maand al weer met winst verkopen'

23 februari 2023, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Raphinha leek afgelopen zomer op weg naar Chelsea, maar de aanvaller verruilde Leeds United uiteindelijk voor FC Barcelona. De Braziliaan had vorige maand echter al weer terug kunnen keren in de Premier League. Arsenal was bereid een slordige zeventig miljoen euro voor hem te betalen.

Dat meldt het Spaanse Sport althans. FC Barcelona baarde afgelopen zomer opzien door, ondanks de bekende financiële problemen, met grof geld te smijten op de transfermarkt. De Catalanen haalden onder anderen Robert Lewandowski en Jules Koundé naar Spotify Camp Nou, terwijl de komst van Raphinha hen liefst 58 miljoen euro kostte. De Braziliaan had zich na een sterk seizoen bij Leeds United in de kijker gespeeld van de Engelse top, maar hij wilde alleen naar FC Barcelona.

Raphinha kon in de eerste seizoenshelft echter niet laten zien waarom FC Barcelona zoveel geld voor hem had betaald. De Braziliaan had in de meeste wedstrijden weliswaar een basisplaats, maar na twaalf competitieduels stond de teller op één schamel doelpunt en slechts twee assists. Raphinha werd in januari niet voor niks in verband gebracht met een vlot vertrek uit Spanje. Maar waar FC Barcelona het geld goed kon gebruiken, besloot het volgens Sport dus toch 'nee' te zeggen tegen een bod van Arsenal.

De Catalanen lijken er inmiddels goed aan te hebben gedaan om Raphinha niet te verkopen. De Braziliaan was in de laatste zes competitiewedstrijden goed voor twee doelpunten en evenveel assists. Vorige week vervulde Raphinha nog een hoofdrol in de heenwedstrijd tegen Manchester United in de tussenronde van de Europa League. Hij verzorgde de assist voor de 1-0 van Marcos Alonso en bracht zijn ploeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Bij afwezigheid van Ousmane Dembélé, Pedri én Gavi wordt er vanavond tijdens de return op Old Trafford wederom een goed optreden van hem verwacht.

Lees ook: 'Barcelona maakt lijstje met onaantastbare spelers: De Jong ontbreekt'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen