Roep om Feyenoord-middenvelder in Oranje wordt steeds luider

23 februari 2023, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duurt niet lang meer voordat Ronald Koeman officieel zijn rentree maakt als bondscoach van Oranje. De opvolger van Louis van Gaal mag eind maart meteen aan de bak, want zijn eerste wedstrijd is in en tegen Frankrijk. Voordat de focus op het eerste kwalificatieduel voor het EK van 2024 gaat, zal Koeman natuurlijk een selectie moeten samenstellen. Doet hij een beroep op Mats Wieffer?

De roep om de Feyenoord-middenvelder in Oranje wordt in ieder geval steeds luider. Feyenoord nam Wieffer afgelopen zomer over van Excelsior, nadat de middenvelder een belangrijk aandeel had in de promotie van de Kralingers naar de Eredivisie. Door een blessure moest Wieffer in eerste instantie echter vooral toekijken bij Feyenoord. Maar na zijn basisplaats in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle begin januari is hij niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Arne Slot.

Wieffer is de afgelopen weken al overladen met complimenten. In de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International doet ook Mario Been een duit in het zakje. "Bij Feyenoord kampen een aantal spelers met blessures, maar de vervangers doen het heel goed. Zelfs zo goed dat je bij Lutsharel Geertruida bijvoorbeeld denkt: moet hij niet bij het Nederlands elftal gehaald worden? Hetzelfde geldt voor Wieffer", zegt Been. Wieffer greep zijn kans toen Quinten Timber geblesseerd uit de winterstop kwam. Timber is weliswaar al weer een tijdje fit, maar Wieffer heeft zijn basisplaats behouden.

Lees ook: Feyenoord-fans genieten van beelden Geertruida en doen dezelfde oproep

"Ik heb altijd gezegd dat het een hele goede voetballer is. Ik wist dat deze jongen het niveau moeiteloos aankon", stelt Been. "Hij heeft simpelweg de kwaliteiten die je op die positie nodig hebt. Ik begrijp dat Feyenoord hem niet meteen voor de leeuwen heeft gegooid. Omdat je eerst maar moet afwachten hoe de stap van de KKD naar Feyenoord is. Maar hij is onverstoorbaar en hij speelt zijn wedstrijd alsof hij er al een paar jaar staat", is de oud-trainer van onder meer Feyenoord en NEC en analist van ESPN lovend over de middenvelder.

Been sluit zich aan bij Van Hanegem en Driessen

Daags na de topper tegen AZ – die Feyenoord op de valreep met 2-1 won – begon Willem van Hanegem in zijn column bij het Algemeen Dagblad ook al over een eventuele entree van Wieffer in het Nederlands elftal. 'Als een nieuwe speler bij Ajax een paar wedstrijden meedoet, struikelen ze op televisie over elkaar om zo'n jongen aan Oranje te linken. Over Wieffer hoor je die geluiden totaal niet, maar als je in korte tijd al zo bepalend kan zijn bij de koploper van de Eredivisie, dan zou een uitnodiging vanuit Zeist helemaal niet gek zijn', aldus Van Hanegem.

Het clubicoon van Feyenoord kreeg maandagmiddag bijval van Valentijn Driessen. De verslaggever van De Telegraaf ziet in Wieffer een 'veel betere' voetballer dan Marten van Roon, die tijdens het WK in Qatar nog een basisplaats had in de wedstrijden tegen Qatar, de Verenigde Staten en Argentinië. "Ik was ook afgelopen zaterdag weer heel erg onder de indruk van Wieffer. Als ik hem afzet tegen iemand als De Roon, die er onder Koeman waarschijnlijk ook bij zal zijn, denk ik: ik vind Wieffer veel beter. Een veel betere voetballer dan De Roon", zei Driessen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Roon was ik persoonlijk al nooit kapot van, en van Wieffer ook niet echt. Echte topvoetballers lopen er in NL niet of nauwelijks nog rond tegenwoordig. Er wordt uitgeblonken in middelmatigheid. Spelers die het bij hun club goed doen, maar geen echte uitblinkers denk ik. Nieuwe toevoegingen aan Oranje moeten ook maar in het systeem passen dat Koeman voor ogen heeft. Ik ben benieuwd naar zijn plan de campagne.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Wifi moet maar lekker in rotterdam blijven . Laat hem eerst zijn wedstrijdjes spelen en fit blijven . Daarna kun je als nog kijken . Dit soort spelers ( dus niet persé wieffer) kunnen van grote waarde zijn voor een ploeg .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen