Van Persie deelt leuke ervaring: "Dit is een teken dat mensen blij zijn"

23 februari 2023, 16:45

Robin van Persie is deze week aanwezig in Manchester. De voormalig topschutter van onder meer Arsenal en Manchester United meldde zich woensdag op het trainingscomplex van zijn oude club. Volgens de oud-international is er wel wat gaande in het rode geelte van Manchester.

In gesprek met de media-afdeling van Manchester United merkt Van Persie op dat er een positieve sfeer heerst rond de ploeg van Erik ten Hag. "Ik voel dat. Gewoon door simpele dingen. Woensdagochtend bijvoorbeeld, toen ik aankwam op het vliegveld, kwam er een fan op me af en stelde de vraag of ik naar de wedstrijd ga", begint de ex-Feyenoorder zijn verhaal. "Ik zei ja, ik ga naar de wedstrijd, ik ben hier voor de wedstrijd en hij zei 'oké, ik ook'. Ik zei waar kom je vandaan en hij zei dat hij speciaal was afgereisd om de wedstrijden van vanavond en zondag te zien, vanuit Bangkok. Dit is wat hem zo gelukkig maakt. De manier waarop ze spelen, de energie, de intensiteit. Dit is een teken dat mensen blij zijn om Manchester United te zien spelen."

De huidige sfeer is mede te danken aan Ten Hag. De oud-trainer van Ajax beleefde een moeilijke start in Engeland, maar heeft van Manchester United weer een ploeg gemaakt om rekening mee te houden. "De hele energie rondom de club is zoveel positiever dan het was in de afgelopen jaren. Ten Hag verdient de credits daarvoor. Maar ook de spelers. Iedereen verdient credits." Van Persie is niet de enige die dit opmerkt. Rio Ferdinand liet onlangs ook al weten dat de sfeer op en rond Old Trafford is omgeslagen.

Lees ook: Ferdinand keert terug bij Man United en merkt invloed van Ten Hag

Van Persie genoot van optreden Manchester United in en tegen Barcelona

Maar of de sfeer op Old Trafford bij een nederlaag tegen FC Barcelona en uitschakeling in de Europa League nog steeds zó vrolijk zal zijn, blijkt misschien vanavond. Na de 2-2 in Barcelona moeten zowel de ploeg van Ten Hag als de Catalanen nog flink aan de bak. Van Persie lijkt er wel vertrouwen in te hebben. "Het was een Champions League-finale-waardige wedstrijd", blikt de topscorer aller tijden van Oranje terug op de heenwedstrijd. "Wat ik mooi vond aan die wedstrijd was dat ze altijd kalm bleven. Ze moesten voor 100.000 man spelen tegen een heel goede ploeg en ze bleven kalm en vertrouwen op hun eigen kwaliteit en vermogen. Ze weten dat Marcus Rashford vroeg of laat in een wedstrijd zijn moment zal hebben. Bruno Fernandes is er. Je hebt kwaliteitsspelers voorin die het verschil kunnen maken. Ik kijk uit naar de wedstrijd van vanavond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen