Fernandes legt uit hoe Ten Hag United-kleedkamer voor zich won

23 februari 2023, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag kan bij Manchester United rekenen op de volledige steun van zijn spelersgroep. Dat ging echter bepaald niet vanzelf. Middenvelder Bruno Fernandes legt uit hoe de Nederlandse trainer erin slaagde om alle neuzen in Manchester dezelfde kant op te krijgen. 

Jarenlang was het onrustig op Old Trafford, waar trainers als Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer zich allemaal stukbeten op de erfenis van Sir Alex Ferguson. Onder Ten Hag is de lach echter teruggekeerd bij de topclub. United doet eind februari nog altijd mee om vier prijzen en oogst lof voor de resultaten én het voetbal waarmee het die weet te behalen. 

De omgang met onder andere Cristiano Ronaldo was daarbij van groot belang, onderstreept Fernandes in gesprek met Rio Ferdinand op BT Sport. "Als een grote speler de discipline laat varen, spreekt hij hem dan aan? Maar dat deed hij consequent, bij Ronaldo, Jadon Sancho én Marcus Rashford", zegt de Portugees. Zijn landgenoot Ronaldo weigerde in oktober in de slotfase in te vallen tegen Tottenham Hotspur en werd voor het volgende duel met Chelsea prompt uit de selectie gezet door Ten Hag. Na het geruchtmakende interview dat hij later gaf aan journalist Piers Morgan was het einde oefening voor de aanvaller

Ook Rashford maakte kennis met de rechtlijnigheid van Ten Hag. De aanvaller die dit seizoen in topvorm verkeert versliep zich voor de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het duel met Wolverhampton Wanderers op Oudjaarsdag. Ten Hag zette hem op de bank maar liet Rashford wel invallen, waarna de Engelsman prompt de winnende treffer produceerde. "De manager passeerde hem en iedereen dacht: wow!", herinnert Fernandes zich. "Hij was onze grote man, we hadden hem nodig dachten we." Rashford was dan ook niet blij met de represailles: "Marcus was boos, wilde spelen. Maar hij gedroeg zich voorbeeldig en won voor ons de wedstrijd. Samen met Ten Hag liep hij lachend het veld af. Einde verhaal."

Lees ook: Ten Hag sluit vrede met Rashford: "Hij heeft de juiste reactie gegeven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen