De Graafschap geeft update: Poldervaart ontslagen uit ziekenhuis

23 februari 2023, 13:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart is ontslagen uit het ziekenhuis. De 52-jarige oefenmeester lag daar ruim twee weken omdat hij leidt aan het Guillain-Barré syndroom, een spierziekte. 

Dat Poldervaart naar huis mag is echter niet het gevolg van een grote verbetering in zijn situatie, zo blijkt uit de verklaring die de Doetinchemse club via de eigen kanalen verspreidde. 'Stap één was de diagnose stellen, dat is gebeurd. De aanname is dat het dieptepunt is bereikt. De klachten worden niet erger, waardoor er in het ziekenhuis weinig verder gedaan kon worden. Daarom is besloten dat Adrie naar huis kon', zo valt te lezen in het statement van De Graafschap.

'Stap twee is dat nu het revalidatieproces wordt opgestart. Er is een aanvraag voor een revalidatiecentrum in gang gezet en daar is het wachten op', vervolgt de club. De trainer zelf komt ook kort aan het woord. 'k wil graag nogmaals iedereen bedanken voor alle kaarten en geschenken die ik heb mogen ontvangen. Dat sterkt mij enorm en geeft mij veel energie om het revalidatieproces aan te vangen!', zo wordt hij door zijn werkgever geciteerd. 

Lees ook: Zieke Poldervaart nog niet op de weg terug: "Gaat nu nog slechter"

Zolang Poldervaart werkt aan zijn herstel wordt De Graafchap gecoacht door diens assistent Richard Roelofsen. De oud-speler van de club debuteerde afgelopen weekend voor eigen publiek met een 2-0 zege op Roda JC. Vrijdag wacht het uitduel met FC Eindhoven. De Graafschap staat momenteel veertiende in de Keuken Kampioen Divisie met 30 punten uit 25 wedstrijden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen