Heitinga bewierookt: "Ajax hervindt aansluiting bij de top"

23 februari 2023, 12:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer John Heitinga kreeg woensdag volop lof toegezwaaid door zijn Union Berlin-collega Urs Fischer. De Duitse oefenmeester ziet dat Ajax onder de opvolger van Alfred Schreuder 'de aansluiting bij de top' heeft teruggevonden.

"Ajax speelt onder Heitinga iets anders dan daarvoor", merkte Fischer op. "Hij heeft een aantal details aangepast. Maar dat doet hij nog steds met dezelfde spelers." Heitinga slaagde daarmee in zijn belangrijkste taak, zo oordeelt de Duitser. "Hij moest het team stabiliseren. Dat is gelukt. Ajax had een turbulente periode achter de rug, maar nu winnen ze weer in de competitie."

Ondanks het thuisvoordeel verwacht Fischer niet dat zijn elftal een gemakkelijke avond tegemoet gaat. "We moeten het niveau halen van de uitwedstrijd in Amsterdam, maar ook nog een tandje bijzetten", klonk het woensdag. "En we hebben geluk nodig. We zullen in ieder geval efficiënter moeten worden", doelt Fischer op de laatste twee duels van zijn ploeg. Na het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff Arena werd er afgelopen weekend ook niet gescoord in het Bundesliga-treffen met Schalke 04, waarin eveneens een 0-0 eindstand werd bereikt. 

Lees ook: Verwachte opstelling Ajax: Heitinga wijzigt elftal op één positie

Twee Nederlanders én PSV-huurling in de basis

Fischer wijzigt zijn elftal ten opzichte van de heenwedstrijd in Amsterdam vermoedelijk op één plek. De van PSV gehuurde Timo Baumgartl zal de plaats innemen van de geblesseerde Diego Leite in het centrum van de verdediging. In de driemansdefensie is ook Danilho Doekhi weer van de partij. Hij vormt de Nederlandse inbreng samen met Sheraldo Becker, die voorin weer mag starten. Ook ex-sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby staat net als in Amsterdam dus opnieuw aan de aftrap. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bewieroken schrijven ze dan. Misschien is "één zwaluw maakt nog geen zomer" een betere gedachte. Tot nu toe gaat het best goed met Heitinga, alle respect, maar "we" zijn er nog lang niet. Maar goed, dat is dan volgens mij wel redelijk typisch: als je 3 aardige wedstrijden wint dan ben je fantastisch en vallen alle analisten over elkaar heen met superlatieven, en als je er 1 verliest dan word je met de grond gelijk gemaakt. En dan krijg je weer dat gelul van "aan hun stand verplicht". Wat een onzin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen