Utrecht moet belangrijke schakel weken missen; goed nieuws over routiniers

22 februari 2023, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht moet het de komende weken doen zonder middenvelder Can Bozdogan. De 21-jarige Duitser raakte afgelopen vrijdag op de training geblesseerd aan zijn knie en moest de wedstrijd tegen PSV al missen. Nu blijkt dat Bozdogan een tijdje niet beschikbaar zal zijn.

"Ik voelde direct veel pijn na een ongelukkig moment op de training afgelopen vrijdag", aldus Bozdogan op de website van zijn werkgever. "Ik baal enorm dat ik de komende periode niet mijn steentje kan bijdragen op het veld. Gelukkig hebben de onderzoeken aangetoond dat een operatie niet nodig is, mijn herstel begint dus direct. Ik ga er alles aan doen om weer snel topfit te geraken."

Lees ook: Van Aanholt heeft misstappen weggespoeld en gelooft in ommekeer PSV

Bozdogan wordt dit seizoen door Utrecht met een optie tot koop gehuurd van Schalke 04. De talentvolle middenvelder, die ook al op huurbasis voor Besiktas speelde, kwam dit seizoen al achttien keer in actie voor zijn club. Daarin was hij goed voor een doelpunt en vijf assists. Utrecht staat momenteel zevende in de Eredivisie en speelt vrijdag tegen Sparta Rotterdam, dat met drie punten meer de nummer zes is.

Goed nieuws voor Silberbauer

De afwezigheid van Bozdogan is een flinke streep door de rekening van trainer Michael Silberbauer. Hij kreeg echter ook positief nieuws uit de ziekenboeg. Volgens Voetbal International lijken Bas Dost en Nick Viergever spoedig hun rentree te gaan maken. De ervaren spelers stonden een tijdje buitenspel met blessures. Amin Younes, Calvin Raatsie en Django Warmerdam zijn er nog niet bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen