Heitinga twijfelt tegen 'titelkandidaat' nog over inzetten sterkhouder

22 februari 2023, 22:05   Bijgewerkt: 22 februari 2023, 22:10

John Heitinga weet dat Ajax een pittig avondje tegemoet gaat op bezoek bij Union Berlin. De trainer van de Amsterdammers zag zijn ploeg vorige week met 0-0 gelijkspelen tegen de Duitsers en dus ligt alles nog helemaal open.

"Ze hebben een stug collectief en zijn momenteel gewoon titelkandidaat in Duitsland", liet Heitinga woensdagavond weten op de persconferentie voorafgaand aan de cruciale wedstrijd. "We weten wat ons te wachten staat. Het kan zomaar een heksenketel worden. Daar moeten we in de beginfase slim mee omgaan. Maar het moet in principe niet uitmaken waar we spelen. Als we morgen doen wat we moeten doen, dan heb ik er vertrouwen in."

Lees ook: Timber geeft verklaring voor opmars Ajax en looft winteraanwinst Rulli

De 39-jarige oefenmeester keert voor even terug op bekend terein. Tijdens seizoen 2014/15 verdedigde hij namelijk de clubkleuren van Hertha BSC, de kwakkelende rivaal van Union. "Het is wel een ander gedeelte van de stad waar ik woonde en speelde. Maar het is leuk om hier weer te zijn. Hier heb ik toch met mijn gezin gewoond en hebben mijn kinderen op school gezeten. Ik ben er best wel trots op dat ik in de Bundesliga heb gevoetbald."

Edson Álvarez

Heitinga weet nog niet of Edson Álvarez in de basis gaat beginnen tegen Union. De middenvelder heeft last van zijn schouder, maar is wel gewoon mee naar Berlijn. "Hij heeft het grootste gedeelte van de training wel meegedaan, maar we maken daar morgen een keuze over. Hij is wel iemand die met pijn kan spelen. Het is een strijder. We zullen advies krijgen vanuit de medische staf, maar Edson zal zelf ook het laatste woord hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen