Union-trainer komt vlak voor cruciaal duel met lof voor Heitinga

22 februari 2023, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Urs Fischer is zeer te spreken over het werk van John Heitinga bij Ajax. De hoofdtrainer van Union Berlin komt zijn collega donderdagavond opnieuw tegen in de tussenronde van de Europa League. Fischer weet dat onder leiding van Heitinga de rust is teruggekeerd in Amsterdam.

"Hij heeft het team stabiel gemaakt", vertelde Fischer woensdagmiddag tijdens de persconferentie. "Het was een zeer turbulente periode voor Ajax. De eerste vier wedstrijden onder hem hebben ze gewonnen. De laatste wedstrijd wonnen ze overtuigend met 4-0 en ze hebben dus de aansluiting weer gevonden. Dat was de belangrijkste opgave voor Heitinga. Heitinga is zeer stabiel met Ajax, als je de fase onder hem bekijkt."

Lees ook: Ajax brengt positief nieuws over Álvarez richting EL-kraker

De ervaren Zwitser verwacht dat, na de 0-0 in de Johan Cruijff ArenA, de verschillen tussen Union en Ajax andermaal klein zullen zijn. "We hebben in Amsterdam gezien dat we niet veel kansen zullen krijgen. Dan zullen we heel effectief moeten zijn voor het doel en de kansen pakken die we wel hebben. Het is ons tegen Schalke ook niet gelukt om te scoren. We hebben soms ook wat geluk nodig om lastige wedstrijden te kunnen winnen."

Stadion An der alten Försterei

Fischer hoopt donderdag op een kolkend Stadion An der alten Försterei, waar ruim 20.000 fans aanwezig zullen zijn. "Iedereen die een thuiswedstrijd van Union heeft meegemaakt, weet hoe belangrijk onze fans zijn. Zij bepalen de sfeer en zijn negentig minuten aanwezig, ook als het niet goed loopt. Deze club is een familie. Iedereen draagt daar zijn steentje aan bij. Daarom kunnen wij succesvol zijn en dat maakt ons speciaal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen