Ajax-goalie Rulli over veelbesproken landgenoot: "Ja, hij is gek"

22 februari 2023, 14:41   Bijgewerkt: 22 februari 2023, 15:02

Emiliano Martínez was tijdens het afgelopen WK in Qatar een van de meest besproken spelers bij Argentinië. De doelman had weliswaar een cruciale rol in het winnen van de wereldbeker, maar hij haalde toch vooral door zijn vreemde capriolen het nieuws. Ajax-doelman Géronimo Rulli kent Martínez naar eigen zeggen 'al heel lang' en geeft toe dat zijn landgenoot inderdaad 'gek' is.

Tijdens de kwartfinale tussen Argentinië en het Nederlands elftal sloegen de stoppen nog net niet door bij de Argentijnen. "Ja, dat kwam door alle uitspraken in aanloop naar de wedstrijd. Wij kregen steeds meer berichten onder ogen waarin laatdunkend over ons werd gesproken", vertelt Rulli in gesprek met Voetbal International. Louis van Gaal had in aanloop naar de kraker onder meer gezegd dat Lionel Messi tijdens de onderlinge ontmoeting in 2014 onzichtbaar was en als er strafschoppen aan te pas zouden komen, hij hoopte dat zijn ploeg een 'plusje' zou hebben ten opzichte van Argentinië. Het Nederlands elftal had immers maandenlang getraind op het nemen van strafschoppen.

De uitlatingen van de toenmalig bondscoach van het Nederlands elftal schoten bij de Argentijnen in het verkeerde keelgat. "Er kwam steeds meer een gevoel omhoog dat wij door de bondscoach van Nederland klein werden gemaakt. Dat zorgde wel voor extra motivatie en dat kwam er na afloop uit", zegt Rulli. Ook Martínez werd het even te veel. De doelman riep na de strafschoppenreeks, waarin hij twee Nederlandse pingels had gestopt, van alles en nog wat richting Van Gaal. Ook tijdens en na afloop van de finale tegen Frankrijk baarde Martínez opzien.

De Argentijnse goalie kreeg tijdens de prijsuitreiking de award voor beste doelman van het WK in ontvangst. Dat vierde hij op wel heel rare wijze. Martínez hield de award voor zijn kruis. "Ja, hij is gek, maar het is wel echt een goudeerlijke en mooie gast. En een absolute sfeermaker in het team, onderschat niet hoe belangrijk dat is", neemt Rulli het op voor zijn landgenoot. Over zijn manier van juichen: "Zoiets verzin je niet, maar hij had het in het verleden al vaker gedaan toen hij een prijs won. Nu deed hij het ook gewoon na de WK-finale, terwijl de hele wereld meekeek."

Tijdens de huldiging in Buenos Aires haalde Martínez wederom vreemde capriolen uit. Te zien was dat de doelman op de bus met een pop en daarop het hoofd van Kylian Mbappé stond te zwaaien. Afgelopen weekend was Martínez ook weer even onderwerp van gesprek. De Argentijn werkte in de thuiswedstrijd van zijn club Aston Villa tegen Arsenal [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414750/de-beelden-oranje-beul-martinez-schlemiel-bij-late-zege-arsenal/,_blank,op ongelukkige wijze de 1-2 in eigen doel].

Lees ook: Emiliano Martínez krijgt volle laag van boze trainer Unai Emery

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen