Eredivisie-rentree bijna rond: Willems zet spoedig handtekening

22 februari 2023, 12:05

Jetro Willems staat op het punt definitief terug te keren in de Eredivisie. De oud-speler van PSV traint sinds vorige week mee bij FC Groningen en maakt dusdanig veel indruk dat hij donderdag zijn krabbel gaat zetten onder een contract bij de laagvlieger.

Dat meldt Voetbal International althans. Willems heeft in korte tijd een goede indruk achtergelaten op de technische staf van FC Groningen. De vleugelverdediger vertrok in september vorig jaar bij het Duitse Greuther Fürth en zit sindsdien zonder club. Maar daar komt dus zeer spoedig verandering in. Voetbal International weet te melden dat Willems donderdag zijn handtekening zet onder een contract tot het einde van dit seizoen.

Daarmee staat Willems dus op het punt zijn rentree te maken op de Nederlandse velden. Willems maakte in de zomer van 2011 de overstap van Sparta naar PSV. In Eindhoven ontwikkelde de back zich stormachtig. Nog geen jaar na zijn transfer was hij tijdens het EK van 2012 in Polen en Oekraïne basisspeler bij het Nederlands elftal. Willems verruilde PSV, waarmee hij in 2015 en 2016 kampioen van Nederland werd, in de zomer van 2017 voor Eintracht Frankfurt. Nadien speelde hij ook nog voor Newcastle United en dus Greuther Fürth. Met die laatste club degradeerde Willems vorig seizoen uit de Bundesliga.

FC Groningen telde afgelopen zomer nog 1,2 miljoen euro neer voor de komst van Isak Dybvik Määttä, ook een linkervleugelverdediger. De Noor kwam vooralsnog 23 keer in actie voor de huidige nummer zeventien van de Eredivisie en zal met Willems moeten strijden om een plek op de linksbackpositie. FC Groningen verkeert in serieuze degradatieproblemen. De ploeg van trainer Dennis van der Ree heeft op dit moment slechts één punt meer dan hekkensluiter SC Cambuur. De achterstand op de veilige vijftiende plek is al zes punten.

Lees ook: Willems verdween van de radar: "Wil het nog één keer laten zien"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen