Danny Blind: "Ik wees Ajax op Kvaratskhelia, maar twee dagen later..."

22 februari 2023, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Napoli is op dit moment een van de best presterende ploegen in Europa en dat is mede te danken aan Khvicha Kvaratskhelia. De spelmaker was in 25 officiële wedstrijden goed voor 12 doelpunten en 15 assists; dinsdag miste hij een strafschop tegen Eintracht Frankfurt (0-2 zege), maar bereidde hij daarna wel de 0-1 voor. Danny Blind vertelde rond de Champions League-wedstrijd dat hij Ajax in het verleden wees op de kwaliteiten van de Georgiër.

"Ik weet wel dat John van 't Schip, waarmee ik bevriend ben, mij een keer op hem wees", zei Blind bij Ziggo Sport. "Hij had met het nationale elftal van Griekenland tegen hem gespeeld en toen was Kvaratskhelia hem opgevallen. Ik heb het gemeld bij Ajax, maar twee dagen later kwam naar buiten dat hij een akkoord had met Napoli. Of daarvoor contact is geweest, weet ik niet."

De 22-jarige Kvaratskhelia ligt tot medio 2027 vast in Napels, maar wordt ongetwijfeld gevolgd door andere grote Europese clubs. Blind vindt hem een 'geweldige speler', die mee kan bij clubs als Real Madrid en Bayern München. "De Serie A is niet meer de beste competitie, maar er spelen toch wel aardige verdedigers. Hij heeft gewoon een geweldige actie, maar ook de discipline om als een teamspeler te denken. Hij schakelt goed terug. Napoli is een ongelooflijke eenheid."

De waarde van Kvaratskhelia wordt momenteel geschat op vijftig miljoen euro. Hij werd afgelopen zomer voor een bedrag van tien miljoen euro overgenomen van Dinamo Batumi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen